Ο Lewis Hamilton θεωρεί πως η χάραξη του Circuit Of The Americas κι όλων των σύγχρονων πιστών, ευθύνεται για το γεγονός ότι ο Max Verstappen κέρδισε πλεονέκτημα κι έλαβε ποινή.

Ο Βρετανός υποστηρίζει πως αν αντί για άσφαλτο, οι κατασκευαστές της πίστας τοποθετούσαν γρασίδι, κανείς δεν περνούσε τα όρια της πίστας.

«Αυτό είναι το πρόβλημα με τις σημερινές πίστες. Δε ξέρω ποιος πήρε την απόφαση, αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί χώροι διαφυγής. Γιατί δεν είναι γρασίδι; Συνήθως, κανείς δεν πηγαίνει εκεί. Αλλά αν ήταν γρασίδι, δεν θα πήγαινε εκεί.

«Δεν ξέρω γιατί έκαναν όλο αυτό (τόσους χώρους διαφυγής) στην πίστα. Ιδιαίτερα η νέα γενιά οδηγών έρχεται και είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να εκμεταλλευτούν τέτοια πράγματα. Ξεκάθαρα ήταν εκτός των ορίων, δεν μπορεί να πάει εκεί.

«Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων των οδηγών πάντα το συζητάμε. Εδώ μπορείς να κερδίσεις ένα πλεονέκτημα και υπάρχει μια διαφωνία και ο Charlie Whiting θα πει “Δεν κερδίζεις πλεονέκτημα εδώ” και μπορείς να διατηρήσεις την ταχύτητά σου και να βγεις εκτός.

«Είναι παράξενο εδώ, γιατί στην έξοδο της στροφής 9 δεν μπορούσες να βγεις εκτός και τώρα βγαίνεις εκτός πίστας. Στην τελευταία στροφή μπορείς να βγεις εκτός του μεγάλου Kerb.

«Υπάρχει μια πραγματικά λεπτή γραμμή. Πιστεύω ότι η FIA κάνει μια καλή δουλειά. Αλλά όταν έχει να κάνει με τις νέες πίστες, δεν μπορούν να κατασκευάζουν όλους αυτούς τους χώρους διαφυγής».

Πηγή: crash.net

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles