Hamilton: “Καμπανάκι” για εμάς η απόδοση της McLaren

Hamilton
2023 Austrian Grand Prix, Sunday – Steve Etherington

Την απόδοση της πρώην ομάδας του εξήρε ο Lewis Hamilton μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών του GP Μεγάλης Βρετανίας, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου στην Mercedes για τις όποιες επιπτώσεις δύνανται να ανακύψουν στην πορεία.

Ο Ηamilton βίωσε μια ακόμη δύσκολη περίοδο δοκιμών, εντός έδρας, με τον ίδιο και την ομάδα του να προβληματίζονται για πολλοστή φορά φέτος από την επίδοση τους το Σάββατο. Εντούτοις, συγκριτικά με την ακόμη δυσχερέστερη Παρασκευή που προηγήθηκε, η Mercedes κατάφερε να ανακτήσει μέρος της επιθυμητής για την ομάδα απόδοσης της και ο εφτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής κατετάγη έβδομος.

Από την άλλη πλευρά η McLaren έκλεψε αν μη τι άλλο τις εντυπώσεις, με την εξαιρετική της παρουσία στις κατατακτήριες και την παρουσία του οδηγικού της διδύμου στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Οι αναβαθμίσεις που τοποθέτησε η ομάδα στην MCL60 φαίνεται ότι πετυχαίνουν στο έπακρο τον σκοπό τους και μένει να φανεί αν η βελτίωση αυτή θα αντικατοπτριστεί και σε συνθήκες αγώνα.

Το εν λόγω αποτέλεσμα δεν πέρασε φυσικά απαρατήρητο από τον Hamilton, ο οποίος όταν ερωτήθηκε για την παλιά του ομάδα, έθιξε διάφορες πτυχές της κατάστασης αυτής. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στον αντίκτυπο που έχει η κυρίαρχη φετινή Red Bull στον ανταγωνισμό, καθώς η McLaren έχει υιοθετήσει ουσιαστικά την ίδια φιλοσοφία σχεδιασμού στο αγωνιστικό της πακέτο, στοιχείο που δεν καθιστά έκπληξη την ανωτέρω εξέλιξη κατά τα λεγόμενα του.

Επιπλέον, ο Hamilton έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην δική του ομάδα, δεδομένου ότι ο άμεσος ανταγωνισμός συνεχίζει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται, μιλώντας την προσπάθεια που είναι απαραίτητο να καταβληθεί ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω απώλειες σε αυτή την κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Lewis Hamilton: «Δεν μένω έκπληκτος με την απόδοση τους. Αν ρίξουμε μια ματιά στο μονοθέσιο τους, βγάζει νόημα αυτό που συνέβη. Είμαι χαρούμενος για εκείνους. Είχαν άσχημη πορεία για μεγάλο διάστημα, επομένως είναι πολύ ευχάριστο να τους βλέπεις να επιστρέφουν ψηλά.

Ερωτηθείς από τους εκπροσώπους του τύπου για το που αποδίδει την συνθήκη αυτή απάντησε: «Αν βάλεις το μονοθέσιο τους δίπλα σε μία Red Bull, παρουσιάζει πολλές ομοιότητες, ειδικά στα sidepod. Απ’ ότι φαίνεται αυτό λειτουργεί, είναι θαυμάσιο. Πλέον έχουμε άλλη μία ομάδα στην μάχη, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε να βλέπουμε σε αυτό το άθλημα. 

«Δεν είναι έκπληξη το αποτέλεσμα τους, αλλά καμπανάκι για εμάς. Άλλες ομάδες μας πέρασαν και πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Σίγουρα περιμένω αντίστοιχη δυναμική στον αγώνα, αλλά θα προσπαθήσω να είμαι αισιόδοξος και να κάνω το καλύτερο. 

«Ρεαλιστικά όμως δεν είμαι σίγουρος. Θα το μάθουμε. Ήταν εξ αρχής δύσκολο να περάσουμε τις δύο Ferrari και πλέον έχουμε και τις δύο McLaren μπροστά μας. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας.»

Δείτε την ανασκόπηση των κατατακτήριων δοκιμών του GP Μεγάλης Βρετανίας, από την ομάδα του TotalRacing.gr

Πηγή: Motorsport.com

 

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Verstappen McLaren

GP Μεγάλης Βρετανίας - Κατατακτήριες: Κέρδισε τις McLaren o Verstappen

Next Article
Verstappen

GP Μεγάλης Βρετανίας - Αγώνας: Tον χαβά του ο Verstappen

Related Posts