Οι αγωνοδίκες του ePrix στο Χονγκ Κονγκ αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον Sam Bird για τη σύγκρουση του με τον Andre Lotterer που στοίχησε τη νίκη στον Γερμανό. Νέος νικητής του αγώνα ο Edoardo Mortara.

Ο Bird είχε μια τιτάνια μάχη με τον Lotterer στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα της Formula E στο Χονγκ Κονγκ. Ο Βρετανός είχε το προβάδισμα, το οποίο έχασε όταν έκανε λάθος στα φρένα λίγο πριν το μισό του αγώνα.

Λίγα λεπτά πριν τον τελευταίο γύρο, ο Bird έκανε την έσχατη προσπάθεια να περάσει μπροστά από τον οδηγό της Techeetah, όμως εκείνος έκλεισε την πόρτα και το μονοθέσιο της Virgin χτύπησε τον πίσω δεξιά τροχό του αντίπαλου μονοθεσίου.

Το ελαστικό κλάταρε από την επαφή κι ως αποτέλεσμα ο Lotterer έμεινε εκτός διεκδίκησης της νίκης, με τον Bird να παίρνει την καρώ σημαία και να πανηγυρίζει τη νίκη του. Οι αγωνοδίκες όμως εξέτασαν το συμβάν κι αποφάσισαν να δώσουν ποινή 5 δευτερολέπτων στον Βρετανό. Ως αποτέλεσμα η νίκη περνάει στον δεύτερο Edoardo Mortara, που κατέκτησε τη πρώτη του στο πρωτάθλημα αλλά και την πρώτη της Venturi.

Ο Lucas Di Grassi ανέβηκε δεύτερος και πέρασε στην κορυφή του πρωταθλήματος, ενώ η έτερη Virgin του Robin Frijns βρέθηκε στην τρίτη θέση. Ο Sam Bird έπεσε στην έκτη θέση πίσω από τους Daniel Abt και Felipe Massa.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X