Ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner εκτιμά πως το 2020, οι ομάδες θα ξοδέψουν τα μεγαλύτερα ποσά στην ιστορία της F1.

Το 2020 θα είναι μία χρονιά πυρετώδους προετοιμασίας ενόψει των ριζικών αλλαγών του ’21, με τους νέους κανονισμούς να απαιτούν τεράστιες αλλαγές στην λειτουργική δομή των ομάδων.

Και παρά τους σαφείς περιορισμούς στη χρήση CFD (Computer Fluid Dynamics) για την σχεδίαση και εξέλιξη των μονοθέσιων της νέας γενιάς, ο Horner φρονεί πως τα χρήματα που θα ξοδευτούν σε άλλους τομείς θα καταστήσουν την επόμενη σεζόν την πιο κοστοβόρα στην ιστορία του σπορ:

«Δεν υπάρχει κανένα όριο και κανένας έλεγχος στο πόσα ξοδεύεις σε έρευνα και εξέλιξη σε άλλους τομείς. Εγώ παραμένω στις θέσεις μου.

«Θα ήταν ακόμα καλύτερα να εισάγαμε το όριο στους προϋπολογισμούς πρώτα, και μετά από έναν χρόνο τους νέους κανονισμούς, γιατί με το όριο θα είχαν περιοριστεί οι δαπάνες.

«Του χρόνου θα είναι η πιο κοστοβόρα χρονιά στην ιστορία της F1.»

Και συνέχισε:

«Τώρα που οι κανονισμοί του 2021 είναι ξεκάθαροι, έχουμε αναθέσει σε μία ομάδα ανθρώπων να τους εξετάσουν ενδελεχώς.

«Θα είναι μία πολύ κοστοβόρα χρονιά, γιατί θα δουλεύουμε με δύο διαφορετικούς κανονισμούς και πριν έρθει το όριο στους προϋπολογισμού. Οπότε, το 2020 θα είναι μία αρκετά ακριβή και γεμάτη χρονιά, εντός κι εκτός πίστας.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles