Ο επικεφαλής της Red Bull Christian Horner θεωρεί «εξαιρετικά απίθανο» το ενδεχόμενο η Mercedes να χάσει το φετινό πρωτάθλημα.

Παρά το γεγονός ότι ο Max Verstappen πήρε δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες, και βρέθηκε πολύ κοντά σε ακόμα μία, ο ισχυρός άνδρας της Red Bull βλέπει το προβάδισμα που έχει ο Lewis Hamilton στη βαθμολογία και με εξαιρετικά γραφικό τρόπο τονίζει πως ο Ολλανδός δεν θα μπορέσει να αλλάξει τα δεδομένα ως έχουν:

«Ο Lewis έχει μία διαφορά τριών νικών βαθμολογικά με εννέα αγώνες να απομένουν, οπότε θα έπρεπε να μην εμφανιστεί για τρία GP.

«Είναι εξαιρετικά απίθανο. Θα έπρεπε να κάνουν μαλακίες τεραστίων διαστάσεων για να μην κερδίσουν αυτό το πρωτάθλημα.

«Πιστεύω ο στόχος μας για το δεύτερο μισό της χρονιάς είναι να κλείσουμε τη διαφορά που έχουμε.

«Και ανεβάζοντας την απόδοσή μας και με τη Honda να σημειώνει πρόοδο, αυτή η χρονιά είναι μεταβατική για το 2020.»

Ο Βρετανός θεωρεί πως οι αναβαθμίσεις (ειδικά αυτές στην Αυστρία) έφεραν την ομάδα του ξανά στον σωστό δρόμο σε ό,τι αφορά την απόδοση της RB15:

«Πιστεύω πως οι αλλαγές στους κανονισμούς μας επηρέασαν σημαντικά στο πώς χρησιμοποιούσαμε την εμπρός πτέρυγα.

«Αλλά θεωρώ πως, ως ομάδα, καταφέραμε να καταλάβουμε περισσότερο το μονοθέσιο και να φέρουμε στα μέτρα μας τους κανονισμούς, και ήμασταν σε θέση να ανακτήσουμε την ισορροπία και τα χαρακτηριστικά του μονοθέσιου.

«Φυσικά, αυτό συνδυάστηκε και με την αλλαγή στη δομή των ελαστικών, και αυτές οι δύο αλλαγές μας επηρέασαν αρκετά.

«Πιστεύω, όμως, πως έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο τους τελευταίους μήνες και ελπίζουμε ότι με την εξέλιξη που θα έχουμε στο δεύτερο μισό της χρονιάς, θα συνεχίσουμε έτσι και θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε.»

Πηγή: autosport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X