H Bosch νέα μεγάλη χορηγός της UoP Racing Team (+ Δελτίο Τύπου)

Η UoP Racing Team, η ομάδα Formula Student του Πανεπιστημίου Πατρών, λαμβάνει μια μεγάλη ενίσχυση καθώς κοιτάμε προς τους διαγωνισμούς του καλοκαιριού, με την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας με την Bosch Hellas. Η ελληνική διεύθυνση του πολυεθνικού κολοσσού, αφού συναντήθηκε με όλες τις ομάδες Formula Student στην Ελλάδα, επέλεξε να γίνει χορηγός της UoP Racing Team, με τα μέλη της ομάδας να εντυπωσιάζουν με τις γνώσεις, αλλά και την δίψα τους για μάθηση και σκληρή δουλειά. Η έναρξη της συνεργασίας αυτής είναι τρανή απόδειξη πως η νέα γενιά Ελλήνων μηχανικών μπορεί να καταφέρει πολλά και το γεγονός ότι η Bosch Hellas αποφάσισε να στηρίξει αυτή την προσπάθεια σίγουρα αξίζει πολλά συγχαρητήρια.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:

Η Βοsch Eλλάδας και η UoP Racing βλέπουν το μέλλον της αυτοκίνησης ηλεκτρικό.

 

 

Η Bosch, ως καινοτόμος εταιρεία που επενδύει σε τεχνολογίες του μέλλοντος όπως η ηλεκτροκίνηση , ξεκινάει την συνεργασίας με την ομάδα Formula Student του Πανεπιστημίου Πατρών, την UoP Racing Team. Συγκεκριμένα η Bosch Ελλάδας ως μέγας χορηγός της UoP Racing Team, θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ομάδας, τόσο με οικονομική, όσο και με τεχνογνωστική υποστήριξη. Άλλωστε στη Bosch επενδύουν κάθε χρόνο για την ηλεκτροκίνηση σχεδόν 400 εκατ. ευρώ, καθώς είναι ένας τομέας που αναπτύσσεται ραγδαία. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες, εκτιμάται πως το 2025 θα βγουν στη παραγωγή κοντά στα 20 εκατομμύρια υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στη Bosch, ένα τμήμα του ολοκαίνουργιου επιχειρηματικού της  τομέα  “Powertrain Solutions,” θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τους ηλεκτρικούς κινητήρες και συγκεκριμένα με την έρευνα και ανάπτυξη της τεχνολογίας μπαταριών.

Η συνεργασία της UoP Racing Team και της Bosch Eλλάδας δεν προέκυψε τυχαία αλλά ως αποτέλεσμα ενός ετήσιου διαγωνισμού  χορηγίας Formula Student που καθιέρωσε από πέρυσι η Bosch Eλλάδας. Ο διαγωνισμός αυτός, στον οποίο η UoP Racing Team αναδείχθηκε νικήτρια στη κατηγορία του ηλεκτρικού μονοθέσιου, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία και εντυπωσιάζοντας με την προσήλωση και την επιμονή των μελών της, δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις ελληνικές ομάδες φοιτητών, Πολυτεχνικών σχολών να παρουσιάσουν το Επιχειρησιακό τους πλάνο, προκειμένου να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις, τόσο την οικονομική, όσο και την τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη της Bosch εν όψει κάθε νέας αγωνιστικής χρονιάς. Με αυτό τον τρόπο η Bosch στοχεύει να φέρει τους φοιτητές αντιμέτωπους με πραγματικές συνθήκες ανταγωνισμού.

Η UoP Racing Team παραλαμβάνει το πρώτο βραβείο στο αγώνισμα του Cost & Manufacturing στον διαγωνισμό Formula Student Czech Republic 2016. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η ομάδα κατάφερε να κερδίσει το ίδιο βραβείο και στον διαγωνισμό Formula SAE Italy 2016.

 

Η ομάδα των Μηχανολόγων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών θα πάρει μέρος στους κορυφαίους διαγωνισμούς του θεσμού Formula Student το ερχόμενο καλοκαίρι, αρχής γενομένης στην ιστορική πίστα του Silverstone, στις 20-23 Ιουλίου και το IMechE Formula Student. Ακόμη, η αρχαιότερη ομάδα Formula Student στην Ελλάδα θα δώσει το «παρών» και στον διαγωνισμό του Formula Student Germany e.V., ο οποίος θα διεξαχθεί στην πίστα του Hockenheimring, στις 8-13 Αυγούστου. Η ομάδα θα συμμετάσχει με το νέο της ηλεκτρικό μονοθέσιο βασισμένο στο UoP5e με μπαταρίες πολυμερών λιθίου, με προηγμένης τεχνολογίας ηλεκτρονικά συστήματα διάδοσης πληροφοριών προς τον οδηγό, με χαμηλότερο βάρος, με μεγαλύτερη ευελιξία και με εξελιγμένο αεροδυναμικό πακέτο, έχοντας έτσι όλες τις προοπτικές να φέρει στη χώρα μας κάποια διεθνή διάκριση. Αξίζει να αναφέρουμε πως η UoP Racing team μετρά 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας στους διαγωνισμούς FSAE και βάσει παγκόσμιας κατάταξης είναι η κορυφαία ελληνική ομάδα στη κατηγορία των ηλεκτρικών κινητήρων.

Μπορείτε να ακολουθήσετε την πορεία και την καθημερινότητα της ομάδας μέσα από τα social media της:

https://www.facebook.com/UoPRacingTeam/

https://twitter.com/uopracingteam

https://www.instagram.com/uop_racing/

https://www.youtube.com/user/UoPRacing

https://www.uopracingteam.com

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με :

 

Κα Ράνια Θεολογίτου

Βοsch Eλλάδας
Τηλ : +30 2105701211

Κιν :  +30 6941667031

Email : rania.theologitou@gr.bosch.com

 

 

Η Bosch Ελλάδας λειτουργεί ως θυγατρική του Ομίλου Bosch στην Ελλάδα από το 1992, αν και η παρουσία της καταγράφεται ήδη από το 1913. Σήμερα απασχολεί προσωπικό  67 ατόμων ενώ ο Όμιλος Bosch στην Ελλάδα απασχολεί συνολικά 547 άτομα. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία οι συνολικές πωλήσεις της για το 2016  ανήλθαν σε 40 εκατ. ευρώ και αν συμπεριληφθούν και οι θυγατρικές του ομίλου οι πωλήσεις φτάνουν τα 162 εκατ. ευρώ. Δραστηριοποιείται στους τομείς των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων, Ηλεκτρικών Εργαλείων, Συστημάτων Θέρμανσης, Συστημάτων Ασφαλείας καθώς και στους Βιομηχανικούς Αυτοματισμούς, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στη Bosch Ελλάδας υπάγονται και οι δραστηριότητες της Κύπρου, της Αλβανίας και της Μάλτας.

Ο Όμιλος Bosch είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές τεχνολογίας και υπηρεσιών. Το οικονομικό έτος 2016  είχε πωλήσεις της τάξης των 73,1 δις ευρώ και απασχολούσε περίπου 390.000 υπαλλήλους .Οι δραστηριότητες του ομίλου χωρίζονται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Μobility Solutions, Βιομηχανικής Τεχνολογίας, Καταναλωτικών Αγαθών καθώς και Ενέργειας και Τεχνολογίας Κτηρίων. Τον Όμιλο Bosch αποτελούν η Robert Bosch GmbH και οι περίπου 440 θυγατρικές επιχειρήσεις σε 60 χώρες. Εάν συμπεριληφθούν οι αντιπροσωπείες και τα γραφεία πωλήσεων, τότε η Bosch εκπροσωπείται σε 150 χώρες. Η καινοτομία της Bosch αποτελεί τη βάση της μελλοντικής της ανάπτυξης.

Η Bosch απασχολεί 59,000 υπαλλήλους στο τομέα της έρευνας σε 118 περιοχές της υφηλίου. Στρατηγικός της στόχος είναι να παρέχει καινοτόμες λύσεις για το διαδίκτυο των αντικειμένων (Internet of things).

Όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του ομίλου Bosch έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την ποιότητα ζωής, παρέχοντας λύσεις τόσο καινοτόμες όσο και επωφελείς. Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προσφέρει «Τεχνολογία για τη ζωή» σε όλον τον κόσμο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1886 στη Στουτγάρδη από τον Robert Bosch (1861-1942) με την ονομασία “Εργαστήριο Μηχανικής Ακριβείας και Ηλεκτρικής Μηχανολογίας”.

Η ειδική ιδιοκτησιακή δομή του Ομίλου Bosch εγγυάται την επιχειρησιακή του ελευθερία.

Έτσι η εταιρεία κάνει μακροπρόθεσμο προγραμματισμό και πραγματοποιεί εκ των προτέρων σημαντικές επενδύσεις οι οποίες διασφαλίζουν το μέλλον της. Το 92% των μετοχών της Robert Bosch GmbH ανήκουν στο κοινωφελές ίδρυμα Robert Bosch Stiftung. Οι επιχειρηματικές λειτουργίες της εταιρείας γίνονται από την Robert Bosch Industrietreuhand KG. Οι υπόλοιπες μετοχές ανήκουν στην οικογένεια Bosch και στη Robert Bosch GmbH.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε :

www.bosch.gr

www.linkedin.com/company/bosch-hellas,

www.bosch.com,

www.bosch-press.com

http://twitter.com/BoschPresse

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

GP Αυστραλίας - Ποιος ήταν ο καλύτερος οδηγός του αγώνα; (αποτελέσματα)

Next Article

Όλα ανοιχτά για το μέλλον του Massa

Related Posts