Η Ferrari έχει εστιάσει στο μονοθέσιο του 2022 από τον Ιανουάριο

Σε δηλώσεις τους μετά το Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια ο Mattia Binotto έκανε γνωστό ότι η Ferrari έχει εστιάσει από τον Ιανουάριο στο μονοθέσιο του 2022.

Την νέα χρονιά, το 2022, θα εισαχθούν και οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί, με τα μονοθέσια να αλλάζουν ριζικά. Έτσι όλες οι ομάδες θα έπρεπε να αποφασίσουν το πότε θα αφήσουν την εξέλιξη του φετινού μονοθεσίου για να εστιάσουν στο νέο.

Αυτή η απόφαση, φέτος, έγινε ακόμα πιο δύσκολη, καθώς υπάρχει και το budget cap, που από του χρόνου θα είναι πιο σκληρό.

Ο Mattia Binotto, και η Ferrari, δηλώνουν ικανοποιημένοι με την πρόοδο από το περσινό στο φετινό τους μονοθέσιο, κάτι που περιμέναν με τα δεδομένα που είχαν. Ωστόσο, γνώριζαν ότι δεν θα έχουν μονοθέσιο για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, και έτσι εστίασαν από νωρίς στο μονοθέσιο του 2022.

«Νομίζω ότι το μονοθέσιο του 2021 είναι εκεί που περιμέναμε να είναι, έτσι έγινε μία καλή σύγκριση με τα δεδομένα μας, κάτι το οποίο είναι καλό,» δήλωσε ο Binotto.

«Είναι ώρα να εστιάσουμε στο μονοθέσιο του 2022; Το έχουμε ήδη κάνει από τον Ιανουάριο. Η ομάδα έχει ήδη εστιάσει στην νέα χρονιά. Έχουμε ακόμα μερικές αναβαθμίσεις για το μονοθέσιο του 2021 αλλά δεν είναι η προτεραιότητά μας,» πρόσθεσε ο Binotto.

Πηγή: racefans.net

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify