Η Ferrari εντόπισε το πρόβλημα στον κινητήρα του Leclerc

Η Ferrari προχώρησε σε εξέταση του κινητήρα του Charles Leclerc, και συμπέρανε πως ένας χαλασμένος κύλινδρος προκάλεσε την απώλεια δύναμης στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Ο Leclerc προηγείτο στον αγώνα του Μπαχρέιν, μέχρι που στον 45ο γύρο, αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μονάδα ισχύος του.

Ενώ στην αρχή φαινόταν πως αιτία του προβλήματος ήταν αστοχία της MGU-H, τελικά ο Mattia Binotto, επικεφαλής της Ferrari, αποκάλυψε πως ένας χαλασμένος κύλινδρος ρετάριζε συνεχώς τον κινητήρα:

«Εξετάζουμε τώρα τον κινητήρα, οπότε δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα του τι συνένη. Είχαμε θέμα με την καύση από έναν από τους κυλίνδρους, αλλά ψάχνουμε το γιατί.

«Ο κινητήρας θα γυρίσει στο Μαρανέλο για περαιτέρω ελέγχους, γιατί όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πρέπει να πάρεις τον χρόνο σου για να τα τσεκάρεις όλα προσεκτικά. Αλλά ο κινητήρας λειτουργούσε ως το τέλος, οπότε μπορεί να τρέξει ακόμη.

«Θα τον χρησιμοποιήσουμε σίγουρα την Παρασκευή στην Κίνα και θα έχουμε όλη τη μέρα για να εξετάσουμε τη συμπεριφορά του, την λειτουργικότητα και την απόδοσή του.»

Σχετικά με τις φήμες που έλεγαν για θέμα με την MGU-H, ο Binotto σχολίασε:

«Δεν ξέρω από πού προέρχονται αυτές οι φήμες. Δε υπήρχε θέμα με την MGU-H. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, προσπαθείς να δεις τι χαρτογράφηση είχες, προσπαθείς να αλλάξει έστω τη χαρτογράφησή σου.

«Προσπαθείς να δεις αν υπάρχει τρόπος να καλυτερεύσεις την κατάσταση. Αλλά στο τέλος, η 3η θέση ήρθε και ήταν σημαντική, οπότε ίσως πήραμε τη σωστή απόφαση.»

Τέλος, ο ίδιος φρονεί πως το εν λόγω θέμα δεν θα επαναληφθεί:

«Είναι κάτι που θα αντιμετωπιστεί εύκολα. Δεν έχει να κάνει με το πώς χρησιμοποιούμε τον κινητήρα ή με τη χαρτογράφησή του. Έχει να κάνει με την αστοχία ενός υλικού, και θα το βρούμε.»

Πηγή: motorsport.com

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Χύμα στο κύμα, αλλά η ελπίδα επιπλέει

Next Article

Εξετάζεται το ενδεχόμενο επιστροφής Raikkonen στη Ferrari

Related Posts