Η Ferrari εξετάζει την συμμετοχή της στα IndyCar

O αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Mattia Binnoto, επιβεβαίωσε ότι η ομάδα του σκέφτεται την συμμετοχή της στα IndyCar.

Το προτεινόμενο budget cap για τo 2021 στο πρωτάθλημα της Formula 1, το οποίο είναι κοντά στο να συμφωνηθεί στα 145 εκατομμύρια δολάρια, μόνο ευτυχισμένη δεν αφήνει τη Ferrari. Για το λόγο αυτό, ο επικεφαλής της ομάδας, Μattia Binotto, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του στο SkySport Italia ότι η ιταλική εταιρία θα μπορούσε ακόμη και να σκεφτεί να αγωνιστεί αλλού, αν τα πράγματα δεν επιλυθούν σε τέτοιο βαθμό που να της ταιριάζει καλύτερα.

Ο Binotto επιβεβαίωσε ότι ο στόχος της ιταλικής ομάδας είναι να βρεθούν πρωταθλήματα που να ταιριάζουν με τις ανάγκες της Scuderia, καθώς το επικείμενο πλαφόν για τον προϋπολογισμό στην Formula 1 θα αναγκάσει την Ferrari να απολύσει μέρος του προσωπικού της.

O Ιταλός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Ferrari αισθάνεται έντονη την κοινωνική ευθύνη απέναντι στους υπαλλήλους της και θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι για τον καθένα από αυτούς θα υπάρχει χώρος εργασίας στο μέλλον.

«Γι ‘αυτόν τον λόγο έχουμε αρχίσει να αξιολογούμε εναλλακτικά πρωταθλήματα όπως για παράδειγμα τα IndyCar και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την καλύτερη επιλογή. Σε συνδυασμό με την Formula 1 που είναι κομμάτι της ιστορίας μας.”

Tα Indycar είναι πιο περιορισμένα τεχνολογικά σε σύγκριση με την Formula 1.Οι ομάδες χρησιμοποιούν κοινό σασί το οποίο προμηθεύονται από την Dallara. Μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο δύο προμηθεύτριες κινητήρων, η Chevrolet και η Honda. Από το 2022 θα υπάρχουν υβριδικοί κινητήρες και στο Indycar.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1980 η Ferrari είχε απειλήσει να αποχωρήσει από την Formula 1, και να μεταβεί στα IndyCar, έχοντας κατασκευάσει και ένα μονοθέσιο, την 637, αλλά ποτέ δεν αγωνίστηκε στο Αμερικανικό πρωτάθλημα.

Πηγή: racefans.net

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
8
Shares
Previous Article

Επίσημο: Ακυρώθηκε το Rally Σαφάρι

Next Article

Russell: Ζηλεύω που δεν είμαι και εγώ σε ανταγωνιστική ομάδα

Related Posts