Η Ferrari ψάχνει γυναίκα οδηγό

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Mattia Binotto, έκανε γνωστό ότι η ομάδα του ψάχνει να βρει γυναίκες οδηγούς για την ακαδημία της.

Η Ferrari μέσω της ακαδημίας της (Ferrari Driver Academy) εξελίσσει νέους ταλαντούχους οδηγούς έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για μία θέση στην Formula 1, με τον Charles Leclerc να είναι ο πιο πρόσφατος «απόφοιτός» της.

Οι θέσεις στην ακαδημία αναμένεται να αυξηθούν, όπως αποκάλυψε ο Binotto, και τουλάχιστον μία από αυτή την θέση αναμένεται να την πάρει κάποια γυναίκα οδηγός.

Οι φήμες θέλουν την Tatiana Calderon να βρίσκεται κοντά σε αυτή την θέση, αλλά ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο.

«Αυξάνουμε τον αριθμό των οδηγών στην ακαδημία της Ferrari την επόμενη χρονιά,» δήλωσε ο Ιταλός μάνατζερ.

«Αυτό σημαίνει πως αρκετοί νέοι οδηγοί θα μπουν στην ακαδημία. Δεν είμαι σε θέση να σας πω πόσοι θα μπουν, αλλά είναι κάτι πάνω στο οποίο δουλεύουμε σκληρά. Η ακαδημία είναι μία σπουδαία επένδυση για εμάς – πρέπει να κοιτάξουμε τα μελλοντικά ταλέντα της Ferrari.»

Και συνέχισε στο ζήτημα της γυναίκας οδηγού στο FDA:

«Επίσης, η ακαδημία θα ψάξει για γυναίκες οδηγούς στο μέλλον – οι γυναίκες πρέπει να είναι μέρος της ακαδημία της Ferrari. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό αυτή την στιγμή έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα συμβεί σύντομα. Η Ferrari πάντα επενδύει στο μέλλον για να είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε δυνατοί μέσο και μακροχρόνια.»

Πηγή: espn.co.uk

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles