Η FIA εξηγεί το σκεπτικό της ιδιωτικής συμφωνίας με τη Ferrari

Η FIA εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία αναφέρει πως η συμφωνία με τη Ferrari είναι νόμιμη, εξηγώντας τον λόγο για τον οποίον δεν δημοσιοποίησε τα ευρήματα της έρευνάς της.

Αναλυτικά η πλήρης ανακοίνωση:

«Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση από επτά ομάδες της F1, η FIA θα ήθελε να ξεκαθαρίσει ορισμένα πράγματα:

Η FIA διεξήγαγε μία λεπτομερή τεχνική ανάλυση στη μονάδα ισχύος της Scuderia Ferrari όπως έχει το δικαίωμα να κάνει σε οποιονδήποτε αγωνιζόμενο του Πρωταθλήματος της Formula 1.

Οι εκτεταμένες κι ενδελεχείς έρευνες που έγιναν το 2019 προκάλεσαν ερωτηματικά για το αν η μονάδα ισχύος της Scuderia Ferrari  λειτουργεί εκτός κανονισμών κάθε δεδομένη στιγμή. Η Scuderia Ferrari αντέκρουσε αυτές τις εικασίες και τόνισε πως η μονάδα ισχύος λειτουργούσε πάντα εντός κανονισμών. Η FIA δεν ικανοποιήθηκε από αυτό, αλλά αποφάσισε πως δε χρειαζόταν να προχωρήσει περαιτέρω, εξαιτίας της πολυπλοκότητας του ζητήματος και της αδυναμίας να βρεθούν ξεκάθαρα στοιχεία για να αποδειχθεί τυχόν παραβίαση των κανονισμών.

Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε δικαστική διαμάχη, ειδικά με δεδομένο ότι το αποτέλεσμα ήταν αβέβαιο, και για το καλό του Πρωταθλήματος και των μετόχων, η FIA αποφάσισε να έρθει σε συμβιβασμό με τη Ferrari, σύμφωνα με το Άρθρο 4, παράγραφος 2 των Νομικών και Πειθαρχικών Κανονισμών.

Αυτού του είδους η συμφωνία είναι ένα νόμιμο εργαλείο που αναγνωρίζεται ως σημαντικό στοιχείο σε οποιοδήποτε πειθαρχικό σύστημα και χρησιμοποιείται από πολλές δημόσιες αρχές και άλλες αθλητικές ομοσπονδίες.

Το απόρρητο των όρων αυτής της συμφωνίας διασφαλίζει από το Άρθρο 4, παράγραφος 4 του Κανονισμού.

Η FIA θα πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να προστατεύσει το σπορ και τον ρόλο και τη φήμη του ως διοργανώτρια αρχή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1.»

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles