Η Michelin θα φέρει και χιονολάστιχα στο Rally Monza

Η κορυφή Pizzo di Coca των Άλπεων στο Μπέργκαμο είναι χιονισμένη, με την Michelin να φέρνει χιονολάστιχα για τις ειδικές του Σαββάτου, μετά και την ανησυχία των ομάδων.

Οι ειδικές του Σαββάτου στο Rally Monza είναι στα βόρεια του Μπέργκαμο, και δεν μεγάλο υψόμετρο, έτσι οι ομάδες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την επιλογή ελαστικών.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς μπορεί να υπάρξει επιλογή μέχρι τριών διαφορετικών γομών για τους αγώνες: και έχουν ήδη επιλεγεί η μαλακή και η σκληρή γόμα, ενώ υπάρχει και η επιλογή των wet ελαστικών.Ο Rally Manager της Michelin, Arnaud Remy, δεν ήταν έτοιμος για συμπεριλάβει τα χειμερινά ελαστικά για τον τελευταίο αγώνα της Michelin στο WRC, αλλά θα το κάνει καθώς θέλει να είναι προετοιμασμένος για τα όλα τα ενδεχόμενα.

Προς το παρών δεν υπάρχει κανονισμός που να επιτρέπει να υπάρξει και τέταρτη επιλογή ελαστικών, αλλά στην Michelin θέλουν να είναι έτοιμοι για το χειρότερο.

«Εξηγήσαμε στην FIA τις ανησυχίες των ομάδων για τις ειδικές του Σαββάτου οι οποίες είναι στα βόρεια του Μπέργκαμο. Με αυτό στο μυαλό μας, θα φέρουμε και χιονολάστιχα στον αγώνα. Θα είναι τα χιονολάστιχα αλλά χωρίς τα καρφιά. Ίσως τα φέρουμε από το εργοστάσιο της Michelin στο Clermont-Ferrand στην Monza και πάλι πίσω χωρίς να χρειαστεί να βγουν από το φορτηγό.

«Είναι ο τελευταίος μας αγώνας και δεν θέλω να το ρισκάρουμε. Δεν έχει σημασία αν θα τα χρησιμοποιήσουμε, πρέπει να τα έχουμε μαζί έτσι ώστε να υπάρχουν σαν επιλογή.»

Όσον αφορά τις άλλες επιλογές ελαστικών, δήλωσε: «Η super soft γόμα που χρησιμοποιούμε στο Μόντε Κάρλο έχει να κάνει πιο πολύ με τις θερμοκρασίες. Λειτουργεί αν η επιφάνεια είναι στεγνή, αλλά πολύ κρύα, όπως στο Μόντε Κάρλο. Δεν περιμένουμε κάτι τέτοιο στην Monza. Και η διαφορά ανάμεσα στην μεσαία και σκληρή γόμα δεν ήταν τόσο μεγάλη.

«Η Monza είναι ο τελευταίος αγώνας της σεζόν και βγάζει νόημα – χωρίς δεύτερη σκέψη – να πάρουμε αυτά τα ελαστικά αλλά και τα χιονολάστιχα. Θα είμαστε έτοιμοι.»

Σε κάποιες από τις ειδικές μέσα στην πίστα της Monza θα υπάρχει και χώμα, αλλά ο Rally Manager της Michelin δεν ανησυχεί, και δηλώνει ότι δεν θα χρειαστούν χωμάτινα ελαστικά.

«Μην ξεχνάτε, τα ελαστικά μας χρησιμοποιούνται στην Panzerplatte στην Γερμανία. Βλέπουμε το χώμα σαν να έχει μπει στον δρόμο αρκετή λάσπη. Σίγουρα θα είναι δύσκολο για τα πληρώματα σε μερικά σημεία, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να φέρουμε χωμάτινα ελαστικά.»

Πηγή: dirtfish.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles