Η στροφή στην ηλεκτροκίνηση θα κρίνει το μέλλον της Honda στην F1

Ο διευθυντής της Honda F1, Μasashi Yamamoto δήλωσε ότι το μέλλον της εταιρείας στην Formula 1 θα εξαρτηθεί από τη στροφή που παρατηρείται προς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι νόμοι και οι κανονισμοί για τα νέα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης γίνονται όλο και πιο αυστηροί, αναγκάζοντας τις εταιρίες να στραφούν στην ηλεκτροκίνηση.

Για να γίνει η μετάβαση αυτή οι εταιρίες είναι αναγκασμένες να ξοδέψουν αρκετά χρήματα για να εξελίξουν τα νέα τους μοντέλα, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει και μεγάλο περιθώριο κερδών από αυτά τα οχήματα.

Το συμβόλαιο της Honda με την Red Bull και την AlphaTauri λήγει στο τέλος της επόμενης χρονιάς και οι δύο πλευρές έχουν ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις για να βρουν μία λύση για να συνεχιστεί η συνεργασία τους.

«Μιλάμε με την Red Bull για μετά το 2021,» δήλωσε ο Yamamoto.

«Άλλα κάτι άλλο που έχουμε να αναλογιστούμε είναι ότι ο κλάδος της αυτοκίνησης περνά μία πολύ δύσκολη κατάσταση εξαιτίας του εξηλεκτρισμού.

«Πολλές εταιρίες πρέπει να επενδύσουν αρκετά χρήματα, έτσι πρέπει να σκεφτούμε και την εταιρία και πόσο αποδοτικά μπορούμε να τρέξουμε το πρόγραμμα. Αυτό είναι το σημείο κλειδί.»

Ο Yamamoto αναφέρθηκε και στους κανονισμούς που υπάρχουν από τις κυβερνήσεις των χωρών για τα νέα αυτοκίνητα:

«Δεν ξέρουμε καν τι τεχνολογία θα υπάρχει στα αυτοκίνητα τα επόμενα 10 χρόνια. Υπάρχουν αρκετοί χαζοί κανονισμοί. Θα τερματίσουμε την βιομηχανία αυτοκινήτου στην Ευρώπη. Είναι τελείως χαζό.»

Τέλος, ο ίδιος μίλησε και για τη FormulaE και το ενδεχόμενο η Honda να αφήσει την Formula 1 για να ενταχθεί σε αυτό το πρωτάθλημα:

«Προφανώς και μας ενδιαφέρει η Formula E και συνεχίζουμε να συλλέγουμε πληροφορίες. Αλλά αυτή την στιγμή απλά επικεντρωνόμαστε στη Formula 1 και δεν έχουμε κανένα πλάνο να αγωνιστούμε στη Formula E. Πρέπει να εστιάσουμε στη Formula 1.»

Πηγή: autosport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
9
Shares
Previous Article

Ο Allison για τις αλλαγές στον κινητήρα της Mercedes W11 [+video]

Next Article

Η Ferrari εντόπισε το πρόβλημα στον κινητήρα του Vettel

Related Posts