Ηamilton: O γύρος μου μου θύμισε το Silverstone το 2008

Ο Hamilton δήλωσε οτι οι συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια του γύρου του για την pole,του θύμισαν την νίκη του στο Silverstone το 2008.

Ο Βρετανός κατέκτησε την 89η pole position σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Στον τελευταίο γύρο του βελτίωσε το χρόνο του και βρέθηκε 1.2 δευτερόλεπτα μπροστά απο τον δεύτερο Verstappen με RedBull.

Μετά το τέλος της διαδικασίας εξήγησε οτι τα συναισθήματα που ένοιωσε οδηγώντας την w11 ήταν παρόμοια με αυτά όταν κατέκτησε την νίκη στο βρόχινο αγώνα του Silverstone 12 χρόνια νωρίτερα.

«Ο τελευταίος γύρος ήταν φανταστικός. Ακούμπησα σχεδόν το τέλειο σήμερα σε τέτοιου είδους συνθήκες. Σκεπτόμενος οτι στο τέλος έβρεχε περισσότερο και κινήθηκα πιο γρήγορα με κάνει ακόμα πιο χαρούμενο.

«Σίγουρα η σημερινή μου εμφάνιση μου θύμισε το Silverstone του 2008, γιατί ήμουνα ενωμένος με το αυτοκίνητο και οδηγούσα με δυναμισμό σε κάθε στροφή.»

Oι βρόχινες συνθήκες ανάγκασαν πολλούς οδηγούς να κάνουν τετακέ συμπεριλαμβανομένου του Max Verstappen όπου έχασε τον έλεγχο στον τελευταίο του γύρο στην στροφή 10.

«Ήταν οι πιο δύσκολες συνθήκες για αυτά τα μονοθέσια,» είπε ο Hamilton.

«Ήταν μια απίστευτη πρόκληση και για μένα αλλά και για τον καθένα. Η ορατότητα ήταν περιορισμένη και έπρεπε να φτιάξεις διαφορά με το προπορευόμενο οδηγό για να μπορέσεις να πραγματοποιήσεις έναν καλό γύρο.

«Η ομάδα με βοήθησε πάρα πολύ με τις πληροφορίες που μου έδινε. Σημερα ένιωθα σαν στο σπίτι μου σε αυτές τις πολύ δύσκολες βρόχινες συνθήκες.

«Όταν ξεκίνησε η διαδικασία είχε αρχίσει να εμφανίζεται αγωνιστική γραμμή καθώς σταμάτησε η βροχή στο Q1. Όμως στο Q2 και ειδικά στο Q3 δυνάμωσε με αποτέλεσμα να είμαι στο όριο να κάνω λάθος. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατέκτησα την πρώτη θέση γιατί σήμερα οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες.

«Δεν ξέρω πως το αντιλήφθηκαν οι θεατές από τις κάμερες αλλά ήταν εξωπραγματικές συνθήκες. Λίγο εαν έχανες την συγκέντρωση σου και ήσουν εκτός πίστας.»

Ερωτηθείς για την εμφάνιση του Lewis ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Toto Wolff δήλωσε οτι ο γύρος του Βρετανού ήταν “έξω από αυτόν τον κόσμο”.

«Πολύ σπάνια θα δείς τέτοιες εμφανίσεις. Πραγματικά πιστεύω οτι ήταν “έξω από αυτόν τον κόσμο”.

«Πιστεύω οτι σήμερα πιλότος και μονοθέσιο γίνανε ένα. Πιστεύω οτι τα ελαστικά βρίσκονταν στην καλύτερη κατάσταση στον τελευταίο γύρο. Αυτό σε συνδυασμό με το μονοθέσιο και το εξαιρετικό ταλέντο και την οξυδέρκεια του Lewis έφεραν αυτό το εξωπραγματικό αποτέλεσμα. Πραγματικά δε θυμάμαι να έχω δει διαφορά 1.2 δευτερόλεπτα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου.»

 

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles