Iannone – Με τον Lorenzo μπορούμε να γίνουμε ο τέλειος συνδυασμός

Ως επακόλουθο της μεταγραφής του Jorge Lorenzo στη Ducati για το 2017, ο Andrea Iannone έχει μια μάχη να κερδίσει, πείθοντας τους εργοδότες του να κρατήσουν αυτόν (αντί του Dovizioso) για την νέα χρονιά.

Από όλους τους αναβάτες του grid των MotoGP, O Iannone ίσως να έχει την πιο επεισοδιακή αρχή της χρονιάς. Ο Ιταλός πάτησε τη λευκή γραμμή σε μια απ’ τις στροφές στο Qatar και τελικά έπεσε, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα έκανε τα πράγματα χειρότερα στην Αργεντινή, όταν στην προτελευταία στροφή του τελευταίου γύρου έπεσε παρασύροντας τον teammate του στην Ducati, Andrea Dovizioso και ενώ οι δύο τους ήταν σε θέσεις βάθρου.

Αυτή η κατήφεια μετριάστηκε κάπως στο Austin, όπου ο Ιταλός κατάφερε τελικά να ανέβει στο βάθρο, αν και επωφελήθηκε από έναν αριθμό πτώσεων μπροστά του για να το καταφέρει.

Μετά απ’ όλα αυτά, η Ιταλική ομάδα ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Jorge Lorenzo, κάνοντας ξεκάθαρο ότι η μάχη για τη δεύτερη μοτοσυκλέτα θα ήταν μεταξύ των Iannone και Dovizioso.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο βρετανικό Motorsport.com, ο αναβάτης απ’ το Vasto επιμένει ότι παραμένει ήρεμος με την παρούσα κατάσταση, ενώ είναι αισιόδοξος ότι η ζυγαριά πρέπει να γύρει προς τη δική του πλευρά.

Τι είναι πιο σημαντικό στο μυαλό σου, το βάθρο στο Austin ή οι δύο πτώσεις σε Κατάρ και Aργεντινή;

«Πιθανώς οι δύο πτώσεις στους δύο πρώτους αγώνες, αλλά δεν το πολυσκέφτομαι. Δεν με ενδιαφέρει να κοιτάζω το παρελθόν, συγκεντρώνομαι σε αυτά που έχω μπροστά μου.

«Είμαι θετικός και πιστεύω ότι το απέδειξα στο Austin, όπου ήμουν γρήγορος όλο το σαββατοκύριακο. Μπορείς να το καταφέρεις αυτό μόνο όταν σκέφτεσαι θετικά.»

-..-albums-PRESS-03_COMPETITION-MOTOGP-4_2016_GP_Jerez-2016 04 GP Spain 21474

Έμαθες κάτι από αυτές σου τις πτώσεις;

«Ήταν ένα μάθημα, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να έχεις στο νου ότι πολλά πράγματα άλλαξαν φέτος σε σχέση με πέρυσι. Μπορεί εγώ να πλήρωσα  γι’ αυτά πριν από όλους τους άλλους, αλλά πιστεύω ότι όλοι κάνουν λάθη.

«Δεν συνέβη σε μένα μόνο, συνέβη και σε αυτούς που είναι πρωταθλητές και προσπαθούν να πάνε γρήγορα. Υπήρξαν πολλές πτώσεις, λόγω του ότι αυτό το σενάριο προϋποθέτει διαφορετικό στυλ οδήγησης.

«Μέχρι να προσαρμοστείς πνευματικά με τη μοτοσυκλέτα, το να κάνεις λάθη είναι πολύ εύκολα. Όταν το καταφέρουμε, όλα θα έρθουν φυσικά.»

Η κύρια διαφορά είναι τα ελαστικά;

«Δεν είναι μόνο αυτό, τα ηλεκτρονικά για παράδειγμα, βοηθούν πολύ λιγότερο. Απ’ την πλευρά μου, οι γόμες των ελαστικών είναι ανταγωνιστικές, αλλά πρέπει να τους συμπεριφέρεσαι διαφορετικά.

«Είναι κάπως όπως όταν σου σου αρέσουν δύο κοπέλες: μπορεί να ενδιαφέρεσαι και για τις δύο, αλλά η μιά συμπεριφέρεται διαφορετικά απ’ την άλλη. Δεν είναι ότι η μία είναι όμορφη και η άλλη άσχημη.

«Τα Bridgestone απαιτούσαν διαφορετική μέθοδο απ’ ότι χρειάζονται τα Michelin. Οι αναβάτες πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτά.»

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να πείσεις την Ducati να σε κρατήσει ως  teammate του Lorenzo;

«Δεν χρειάζεται να πείσω κανέναν και πιστεύω ότι η Ducati γνωρίζει την ταχύτητα και τις δυνατότητές μου. Έχουν δεδομένα απ’ όλες τις φορές που μπήκα στην πίστα, τα βλέπουν και πρέπει να αποφασίσουν.

«Προφανώς είναι σημαντικό να κάνεις μια καλή χρονιά, αλλά αυτό είναι κάτι που εγώ το θέλω περισσότερο απ’ αυτούς.»

Ανεξάρτητα απ’ ότι συμβεί στο μέλλον σου, είσαι σε θέση να δεις τον εαυτό σου σε μια Ducati, μια Honda, μια Suzuki ή μια Yamaha. Ποιά πιστεύεις ότι θα ταίριαζε καλύτερα στο στυλ σου;

«Στα MotoGP εξελίχθηκα με την Ducati, οπότε την γνωρίζω καλά. Νομίζω ότι προσαρμόστηκα καλά σε αυτή και το αντίθετο. Δεν έχω οδηγήσει ποτέ άλλη μοτοσυκλέτα, οπότε δεν έχω ιδέα πως είναι οι άλλες.

«Σε κάθε περίπτωση, όταν βλέπω τηλεόραση, μπορώ να πω ότι ο Jorge, ο Valenino και εγώ έχουμε παρόμοιο στυλ. Θεωρητικά η Yamaha μου ταιριάζει καλά. Αλλά πιστεύω ότι η Ducati είναι η τέλεια μοτοσυκλέτα για μένα.»

Καταλαβαίνεις το ότι η Ducati ζητάει τόσο ανοικτά από σένα και τον Dovizioso να παλέψετε για τη δεύτερη μοτοσυκλέτα;

«Δεν ήταν η Ducati αυτή που δημιούργησε αυτό το σενάριο. Θα μπορούσε να το δει κάποιος έτσι, αλλά είμαι σίγουρος ότι η ομάδα γνωρίζει ακριβώς τι θέλει για το μέλλον. Εγώ δεν γνωρίζω, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτοί γνωρίζουν. Είναι εμφανές πως ότι συμβαίνει κάθε Κυριακή έχει σημασία.»

Πιστεύεις ότι το να βγάλεις εκτός τον Dovizioso στην Αργεντινή είναι καθοριστικής σημασίας για σένα; (εννοεί το μέλλον του)

«Είμαι σίγουρος ότι δεν θα με βοηθήσει, αλλά όλοι μπορούν να καταλάβουν ότι λάθη γίνονται. Πέρσι εγκατέλειψα δύο φορές με μηχανικά προβλήματα, και αυτό μου κόστισε στο βαθμολογικό πίνακα. 

«Κάποιες φορές αποτυγχάνει η μοτοσυκλέτα και κάποιες ο αναβάτης. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε στη θέση που αξίζουμε, λόγω του λάθους που έκανα.

«Τι μπορώ να κάνω; κανείς δεν είναι τέλειος, αλλά προφανώς πρέπει να μαθαίνεις από αυτά τα λάθη.»

Τι θα βρει ο Lorenzo του χρόνου; 

«Μια πολύ καλή ομάδα, ένα πολύ σημαντικό κατασκευαστή. Δεν έχω πάει σε άλλη ομάδα αλλά τα πάντα δουλεύουν πολύ καλά.»

-..-albums-PRESS-03_COMPETITION-MOTOGP-4_2016_GP_Jerez-2016 04 GP Spain 15123

Σε ενόχλησε το γεγονός ότι η Ducati πέρασε τους τελευταίους μήνες λέγοντας ότι ψάχνει για αναβάτη – νικητή;

«Η Ducati ξέρει πολύ καλά το επίπεδο των δύο αναβατών που έχει και δεν νομίζω ότι πιστεύουν ότι δεν έχουν δύο πρωτοκλασάτους αναβάτες. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η ομάδα θέλει να σιγουρέψει ότι έχει έστω έναν.

«Μιλάω για τον εαυτό μου, αλλά αν η Ducati με έφερε εδώ είναι επειδή πιστεύουν στο ταλέντο και τη δυναμική μου. Προφανώς μετά από χρόνια που περάσαμε, κατά τη διάρκεια των οποίων εξελίξαμε τη μοτοσυκλέτα, έρχεται μια στιγμή όπου η ομάδα είναι έτοιμη.

«Σε αυτή τη στιγμή είναι που αποφασίζουν να πάρουν έναν αναβάτη που αποδεδειγμένα είναι νικητής. Εγώ δεν έχω κερδίσει τίποτα. Κέρδισα αγώνες πριν έρθω στα motogp, αλλά όχι έναν τίτλο.»

Τι μπορεί προσφέρει ο Lorenzo που εσύ ή ο Dovizioso δεν μπορείτε;

«Δεν γνωρίζω, είναι κάτι που πρέπει να ανακαλύψουμε. Θεωρητικά, ο Jorge μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα. Εγώ είμαι κάποιος που οδηγεί πολύ γρήγορα, που είναι πολλά υποσχόμενο αλλά δεν έχει κερδίσει ακόμη. 

«Γι αυτό πιστεύω ότι ο Lorenzo και εγώ μπορούμε να είμαστε ο τέλειος συνδυασμός: ένας νεαρός και πολύ γρήγορος οδηγός και ένας άλλος ο οποίος είναι επίσης ταχύς και έτοιμος να κερδίσει κατ’ ευθείαν. 

«Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα το δούμε μόνο όταν ο Jorge έρθει και μάθουμε πως αισθάνεται πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Οπότε υποστηρίζεις την απόφαση να υπογράψουν μαζί του; 

«Κατά τη γνώμη μου, η Ducati έκανε καλά που προσέλαβε τον Lorenzo.»

 

 

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Driver of the day ψηφίστηκε ο Kevin Magnussen

Next Article

TotalRacing.gr, νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας

Related Posts