Ηonda: Ηλεκτρικά προβλήματα προκάλεσαν τις εγκαταλείψεις

Λόγω ηλεκτρικού προβλήματος εγκατέλειψαν και τα δύο μονοθέσια της RedBull Racing στην Αυστρία, σύμφωνα με τις αναλύσεις της Honda.

O Max Verstappen εγκατέλειψε στον 11ο γύρω ενώ βρισκόταν 3 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο Bottas.  Το μονοθέσιο έχασε ταχύτητα και ο Ολλανδός παραπονέθηκε ότι αιτία του προβλήματος ήταν το σύστημα anti-stall. Κατάφερε να φτάσει με το μονοθέσιο του στα pits, αλλά εγκατέλειψε λίγο αργότερα.

Ο ομόσταυλός του, Alex Albon, βρισκόταν στην 3η θέση και ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει το παρθενικό του βάθρο. Όμως ο Βρετανοταϋλανδός ακούμπησε με τον Lewis Hamilton κάνοντας τετακέ και λίγο αργότερα εγκατέλειψε και αυτός τον αγώνα.

Ο τεχνικός διευθυντής της Honda F1, Toyoharu Tanabe, δήλωσε σχετικά:

«Ο πρώτος αγώνας της χρονίας ολοκληρώθηκε με 3 από τα 4 μονοθέσια με κινητήρα Honda να εγκαταλείπουν. Το μόνο θετικό στοιχείο είναι οτι ο Pierre Gasly με την Alpha Tauri κατέκτησε μερικούς βαθμούς.»

«Για την Aston Martin Red Bull Racing ο Verstappen ξεκίνησε πολύ δυνατά πριν αναγκαστεί να εγκαταλείψει από πρόβλημα στα ηλεκτρικά.»

«Ο Albon ήταν επίσης άτυχος καθώς έχασε την 2η θέση λίγους γύρους πριν το τέλος, όμως είχε καλό ρυθμό και συνέχιζε να παλεύει για τους βαθμούς εώς ότου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από πιθανό πρόβλημα στα ηλεκτρικά.»

«Αυτή τη στιγμή ψάχνουμε να βρούμε τον λόγο που ανάγκασε τα μονοθέσια της Red Bull να εγκαταλείψουν.»

«Θα μείνουμε στην Αυστρία για τον δεύτερο αγώνα την επόμενη εβδομάδα και στον ελάχιστο χρόνο που διαθέτουμε θα αναλύσουμε τα δεδομένα και θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να είμαστε περισσότερο αξιόπιστοι.»

Πηγή: The-Race.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles