Υπερασπίζεται την τακτική του ο Lorenzo

Προς υπεράσπιση της τακτικής που ακολούθησε στον αγώνα της Βαλένθια προχώρησε ο Jorge Lorenzo.

Με τη μάχη του τίτλου να μαίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του GP στη Βαλένθια, ο Lorenzo βρισκόταν μπροστά από τον διεκδικητή του τίτλου, Andrea Dovizioso, δεχόμενος αρκετά μηνύματα από την ομάδα να αφήσει τον teammate του να περάσει.

Παρόλα αυτά, τόσο ο ίδιος ο Dovizioso, όσο κι ο Lorenzo είπαν πως με αυτόν τον τρόπο βοηθήθηκε ο ρυθμός του Ιταλού:

«Αν ήμουν αργός και τον εμπόδιζα, τότε θα ζητούσα συγγνώμη, αλλά διάβασα σωστά την κατάσταση. Είδα τα μηνύματα, αλλά ακόμα και με αυτήν την ‘προτροπή’, συνέχιζα να πιέζω ως το τέλος. 

«Αυτό που πίστευα ίσχυε κιόλας, γιατί τον βοήθησα να βελτιώσει τον ρυθμό κατά 1-2 δέκατα ώστε να είναι πιο κοντά στο προπορευόμενο group. Πρόθεσή μου ήταν να φτάσω τους μπροστά -όπως κι έκανα, καθώς βρέθηκα πίσω από τον Pedrosa- κι αν ο Dovizioso ήταν πίσω μου και είχε την ευκαιρία να κερδίσει, θα τον άφηνα να περάσει. Δυστυχώς, δεν έγιναν έτσι τα πράγματα.

«Αν έβλεπα τον Marquez να πέφτει, θα τον άφηνα να περάσει. Τι παραπάνω μπορώ να κάνω; Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο για την ομάδα, για μένα και τον Dovi. Ίσως σε μερικές στροφές ο Dovi να ήταν κοντά και να επιβράδυνα κάπως για να του δώσω χώρο, αλλά γενικότερα, σε διάστημα 30 γύρων, η δική μου Ducati μπροστά του τον έκανε να βελτιώσει τον ρυθμό του.»

Όταν ρωτήθηκε για το αν έδωσε εξηγήσεις στην ομάδα μετά τον αγώνα, ο ίδιος απάντησε: «Ο Gigi με ρώτησε αν είδα τα μηνύματα και του είπα πως, για μένα, αυτό ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω. Μίλησε με τον Dovi και του είπε ότι τον βοήθησα να ανέβει. Πήγα κι εγώ στον Dovi για να του εξηγήσω γιατί συνέχιζα να πιέζω κι είπε ‘Δεν είχα κάτω παραπάνω να δώσω’.»

Πηγή: crash.net

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Αρχισυντάκτης

Δημοσιογραφία η τρέλα μου, τα motorsport η αγάπη μου. Σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γράφω στο totalracing.gr τα τελευταία 6 χρόνια.