Ο Andrea Dovizioso βρέθηκε στην κορυφή της τρίτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του Ιαπωνικού Grand Prix στο Motegi. Πολύ κοντά οι χρόνοι, στο φινάλε πέρασε στο Q1 o Rossi.

Σε αντίθεση με τις δοκιμές της Παρασκευής, ο καιρός στην ιαπωνική πίστα ήταν εξαιρετικός, επιτρέποντας στους αναβάτες να κάνουν αρκετές προσπάθειες, με στόχο την είσοδο στη δεκάδα και την απευθείας πρόκριση στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών.

Ο Andrea Dovizioso συνέχισε να βρίσκεται στην κορυφή των χρόνων, μετά το FP1, με το 1:45,107 που σημείωσε. Αυτή τη φορά όμως ο ανταγωνισμός ήταν πολύ πιο έντονος. Cal Crutchlow και Johann Zarco έδειξαν να είναι αρκετά ανταγωνιστικοί, με τους 3 αναβάτες να χωρίζονται τελικά από μόλις 3 εκατοστά του δευτερολέπτου.

Τέταρτος ήταν ο Marc Marquez που δεν έδειξε να είναι αρκετά γρήγορος στο τριήμερο που φιλοδοξεί να κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο. Στην πέμπτη θέση ολοκλήρωσε το FP3 o Valentino Rossi. Ο “Γιατρός” ήταν εκτός της πρώτης δεκάδας μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα της διαδικασίας, όμως κατάφερε να κάνει έναν αρκετά γρήγορο γύρο για να εξασφαλίσει την πρόκριση στο Q2.

Από εκεί και πέρα την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Dani Pedrosa, Maverick Vinales, Alex Rins, Andrea Iannone και Jack Miller. Οριακά εκτός αυτής έμεινε ο Alvaro Bautista, που ήταν αρκετά ανταγωνιστικός και πάλι, όμως δεν μπόρεσε να βρει 54 χιλιοστά του δευτερολέπτου κι έμεινε 11ος. Απογοητευτικός ήταν ο Danilo Petrucci, που δεν βρήκε ρυθμό κι έμεινε 13ος, 6 δέκατα μακριά από την πολυπόθητη δεκάδα.

Το Ιαπωνικό Grand Prix συνεχίζεται στις 7:30 με το FP4 πριν τις κατατακτήριες δοκιμές από την πίστα του Motegi.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles