Και επίσημα “Audi” η Sauber από το 2026

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Audi αποκάλυψε ότι θα εξαγοράσει την Sauber και θα συμμετάσχει το 2026 στην F1 με την δική της επωνυμία και την νέα μονάδα ισχύος.

Η μεταμόρφωση της Ελβετικής ομάδας, μιας από τις ιστορικότερες πλέον ιδιωτικές ομάδες της Formula 1, στην εργοστασιακή ομάδα της Audi θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025, αφού από το 2026 και πάνω από 30 χρόνια παρουσίας στο πρωτάθλημα, η ομάδα δεν θα συμμετέχει πια με το όνομα “Sauber”.

Η νέα μονάδα ισχύος θα κατασκευαστεί στο αντίστοιχο εργοστάσιο της Audi στο Neuburg, το Audi Motorsport Competence Centrer, ενώ η Sauber θα συνεχίσει να κατασκευάζει το υπόλοιπο μονοθέσιο στο Hinwil της Ελβετίας. Η εγκατάσταση της Audi αναμένεται να είναι έτοιμη όσον αφορά εξοπλισμό και προσωπικό μέχρι το τέλος του 2023, ενώ οι πρώτες πραγματικές δοκιμές της μονάδας ισχύος αναμένονται το 2025.

Συγκεκριμένα πρόσωπα και από τις δύο οντότητες τοποθετήθηκαν σχετικά, όπως ο Oliver Hoffmann, Μέλος του Συμβουλίου Τεχνικής Ανάπτυξης της Audi AG:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποκτήσαμε έναν τόσο έμπειρο και ικανό συνεργάτη για το φιλόδοξο project μας στην Formula 1. Γνωρίζουμε ήδη το Sauber Group, με την state-of-the-art εγκατάστασή του και την έμπειρη ομάδα από προηγούμενες συνεργασίες και είμαστε σίγουροι ότι μαζί θα διαμορφώσουμε μια δυνατή ομάδα. Για παράδειγμα, η Audi Sport έχει ήδη χρησιμοποιήσει συχνά το υψηλής τεχνολογίας wind tunnel στο Hinwil, το οποίο απέχει από εμάς λιγότερο από τέσσερις ώρες με το αυτοκίνητο, κατά την διάρκεια των επιτυχιών μας στο Le Mans και κατά την διάρκεια ανάπτυξης του Class 1 touring αυτοκινήτου για το DTM.»

Ο Finn Rausing, πρόεδρος της Sauber Holding, πρόσθεσε:

«Η Audi είναι ο καλύτερος συνεργάτης για το Sauber Group. Είναι ξεκάθαρο ότι και οι δύο εταιρείες μοιράζονται τις ίδιες αξίες και το ίδιο όραμα. Ανυπομονούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας με μια ισχυρή και επιτυχημένη συνεργασία.»

Στο ενδιάμεσο, η Sauber θα συνεχίσει την συνεργασία της με την Ferrari, χρησιμοποιώντας τις μονάδες ισχύος της μέχρι και το 2025 και φέροντας την επωνυμία της Alfa Romeo.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

GP Η.Π.Α. - Αγώνας: Υπέγραψε το ντάμπλ ο Verstappen

Next Article
Mexico

F1 - GP Πόλης του Μεξικού: Το πρόγραμμα κι η τηλεοπτική κάλυψη

Related Posts