Και επίσημα στην Toyota οι Ogier, Evans και Rovanpera

Η Toyota ανακοίνωσε σήμερα την τριάδα των οδηγών που θα έχει για την σεζόν του 2020 στο WRC, τους Sebastien Ogier, Elfyn Evans και Kalle Rovanpera.

Οι οδηγοί της Toyota αλλάζουν ριζικά για το 2020, με τα Yaris WRC να οδηγούν οι Sebastien Ogier, Elfyn Evans και Kalle Rovanpera.

Ο Ott Tanak πήρε την απόφαση να αφήσει την Toyota για την Hyundai και αυτό πυροδότησε τις αλλαγές των υπόλοιπων οδηγών. Έτσι οι Jari-Matti Latvala και Kris Meeke δεν θα βρίσκονται στην Toyota για το 2020.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Tommi Makinen μίλησε και για τους τρεις νέους του οδηγούς : «Ξέρουμε πόσο δυνατός είναι ο Sebastien και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί του αλλά και με τον Julien [Ingrassia]. Νομίζω το ότι μπορείς να προσεγγίσεις έναν τέτοιο οδηγό λέει πολλά για το τι έχουμε πετύχει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα με αυτή την ομάδα.

«Ο Elfyn είναι ένας οδηγός που τον παρακολουθούσα εδώ και αρκετό καιρό. Έχουμε δει ότι έχει την ταχύτητα να κερδίσει σε κάθε επιφάνεια, αλλά μπορεί να είναι και αρκετά έξυπνος όταν χρειάζεται να πάρει βαθμούς.

«Γνωρίζω τον Kalle από όταν ήταν αρκετά μικρός και ήταν ξεκάθαρο από πάντα ότι έχει κάτι το ξεχωριστό. Έχει ακόμα πολλά να μάθει, αλλά νομίζω είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα,» πρόσθεσε ο Makinen.

Από την μεριά του ο Sebastien Ogier δήλωσε: «Το είχαμε συζητήσει στο τέλος του 2016, και παρόλο που δεν είχαμε καταλήξει σε συμφωνία, τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που θα δουλεύω για μία εταιρία όπως η Toyota όπως και με το είδωλο μου, τον Tommi Makinen.

«Και οι τρεις είμαστε νέοι στην ομάδα, έτσι θα είναι δύσκολο να μάθουμε μάθουμε το αυτοκίνητο και όλα γύρω του, αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να είμαστε όσο πιο γρήγορα ανταγωνιστικοί.»

Ο Elfyn Evans περιμένει την βοήθεια του 4 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Tommi Makinen, ώστε να πάρει περισσότερες νίκες.

«Ο Tommi ως οδηγός ήταν αρκετά επιτυχημένος και ξέρει τι χρειάζεται για να αποδίδεις σε αυτό το επίπεδο. Μέχρι στιγμής έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία, και ανυπομονώ να μάθω καλύτερα και την υπόλοιπη ομάδα όσο πλησιάζουμε την νέα σεζόν.»

Ο Kalle Rovanpera είχε δοκιμάσει το Yaris WRC πριν μερικά χρόνια, όταν ήταν 16 ετών, και είχε αφήσει αρκετά εντυπωσιασμένο τον Tommi Makinen, τον οποίο ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη.

«Είμαι σίγουρος ότι η επόμενεη χρονιά θα είναι αρκετά απαιτητική. Η μεγαλύτερη δυσκολία θα είναι να μάθω το νέο αυτοκίνητο και τους αγώνες οι οποίοι θα είναι καινούργιοι για εμένα. Σίγουρα στην αρχή ο στόχος θα είναι να μάθω το αυτοκίνητο και την ταχύτητα και όλα όσα χρειάζεται.

«Νομίζω ότι ο Seb και ο Elfyn θα είναι αρκετά καλοί teammates για εμένα με όλη την εμπειρία που έχουν. Έχω τόσα πολλά να μάθω από αυτούς, έτσι είναι ωραίο που τους έχω στην ομάδα.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
11
Shares
Previous Article

Vettel: Δεν σκοπεύω να αποσυρθώ σύντομα

Next Article

Total News Podcast #19: Ημέρα ιαπωνικών ανακοινώσεων

Related Posts