«Καμία ανοχή» από τη FIA για υπέρβαση των ορίων της πίστας

Η FIA έδωσε σαφείς εντολές στους οδηγούς να μην περνούν τα όρια της πίστας στην Copse, την Stowe και την Club (Στροφές 9, 15, 18).

Ο σχεδιασμός αυτών των στροφών επιτρέπει στους οδηγούς να ξεπερνάνε τα όρια της πίστας, κάτι που -θεωρητικά- τους δίνει πλεονέκτημα, κερδίζοντας χρόνο.

Το εν λόγω θέμα τέθηκε υπό συζήτηση στη χθεσινή συνάντηση των οδηγών στο Silverstone, με τον αλυτάρχη της F1, Charlie Whiting, να τονίζει σε σχετικό υπόμνημα του προς τις ομάδες πως η FIA δεν θα δείξει καμία ανοχή προς τους οδηγούς που θα υπερβούν τα όρια της πίστας κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών.

Μάλιστα, τόνισε πως ο χρόνος του οδηγού που θα περάσει τα όρια της πίστας στα προαναφερθέντα σημεία θα διαγράφεται.

Στο υπόμνημα αναφέρεται: «Μετά τη συζήτηση που είχαμε χθες το βράδυ στη συνάντηση των οδηγών, θα ήθελα να ενημερώσω πως και πάλι δεν θα δείξουμε καμία ανοχή στα μονοθέσια που θα περάσουν τα όρια της πίστας στις Στροφές 9, 15 και 18 κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων.

«Αν δεν πειστούμε πως ένας οδηγός βγήκε από την πίστα γιατί αναγκάστηκε, παραδείγματος χάρη, κάθε χρόνος που κάνει έχοντας υπερβεί τα όρια θα διαγράφεται σύμφωνα με το Άρθρο 12.3.1.d του Αθλητικού Κώδικα.»

Για τον αγώνα, ο Whiting ξεκαθάρισε πως ποινές θα δοθούν μόνο αν διαπιστωθεί πως ο οδηγός έχει επωφεληθεί από την έξοδό του από την πίστα.

«Κατά τη διάρκεια του αγώνα, και σύμφωνα με το Άρθρο 27.4 των Αθλητικών Κανονισμών, κάθε οδηγός που θεωρείται ότι έχει επωφεληθεί από την υπέρβαση των ορίων της πίστας θα καλείται από τους αγωνοδίκες,» είπε.

«Ομοίως, και με βάση το ίδιο Άρθρο, κάθε οδηγός που υπερβαίνει επανειλημμένα τα όρια της πίστας θα καλείται από τους αγωνοδίκες.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Grand Prix Μ. Βρετανίας - FP3 - Hamilton πρώτος, 1-2 για Mercedes

Next Article

Πιο αυστηρή η FIA για τους κανονισμούς στην ενδοεπικοινωνία

Related Posts