Καμία ποινή για τον Verstappen, κρατά την νίκη

Οι αγωνοδίκες έκριναν ότι το συμβάν μεταξύ Max Verstappen και Charles Leclerc δεν απαίτησε κάποια ποινή προς τον Ολλανδό και έτσι η αρχική κατάταξη μετά το τέλος του αγώνα διατηρείται.

Πιο συγκεκριμένα, η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι «κανένας οδηγός δεν είχε την πλήρη ή μερική ευθύνη για το συμβάν» και ότι «θεωρούμε το εν λόγω γεγονός ως απλό αγωνιστικό συμβάν.»

Ο οδηγός της Red Bull είχε να πει τα εξής για το συμβάν:

«Οδηγούμε άγρια [hard racing], αλλιώς πρέπει να κάτσουμε στο σπίτι μας. Εάν αυτά δεν επιτρέπονται σε έναν αγώνα, ποιο είναι το νόημα να είναι κανείς στην F1;»

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να λάβουμε ποινή για αυτό,» προσέθεσε. «Δεν ξετύλιξα ποτέ το τιμόνι, αλλά το πρόβλημα είναι ότι εκείνη η στροφή είναι πάνω σε ένα ύψωμα, οπότε αν μπεις λίγο πιο βαθιά σε τόσο κλειστή γωνία απλά έχεις υποστροφή λόγω του υψώματος.»

«Το μονοθέσιο στην εξωτερική πρέπει να περιμένει λίγο γιατί μπήκαμε αρκετά βαθιά. Δεν ξετύλιξα ποτέ το τιμόνι. Εγώ ήμουν μπροστά. Απλά χρειαζόταν [ο Leclerc] να κόψει από την εσωτερική ξανά, αλλά προσπάθησε να πάει από την εξωτερική, το οποίο δεν ήταν δυνατό.»

Από την άλλη, ο Μονεγάσκος είχε αντίθετη άποψη:

«Θα αφήσω τους αγωνοδίκες να αποφασίσουν για εμένα, αλλά ήταν αρκετά προφανές μέσα από το αυτοκίνητο. Δεν ξέρω πως φάνηκε από έξω.»

Απαντώντας σχετικά με το εάν του φάνηκε άδικη η κίνηση του Verstappen, ο Leclerc δήλωσε:

«Δεν ξέρω. Ήμουν στην εξωτερική, όπως στον προηγούμενο γύρο, ο προηγούμενος γύρος ήταν τελείως εντάξει, μου άφησε χώρο για ένα αμάξι στην έξοδο της στροφής, αλλά δεν το έκανε στον επόμενο γύρο, οπότε ακουμπήσαμε και χρειάστηκε να βγω εκτός και φυσικά τότε δεν είχα καμία πιθανότητα να τον περάσω ξανά, οπότε είναι κρίμα.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Προβλήματα με την ψύξη του κινητήρα του είχε ο Hamilton

Next Article

GP Αυστρίας: Ολλανδικός Ταύρος!

Related Posts