«Κανονικότητα» χαρακτήρισε τον αποκλεισμό της McLaren στο Q1 ο Alonso

Circuit Paul Ricard, Le Castellet, France. Friday 22 June 2018. Engineers return the car of Stoffel Vandoorne, McLaren MCL33 Renault, to the garage. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _2ST2965

Ο Fernando Alonso δείχνει πως ανέμενε το αποτέλεσμα των κατατακτήριων στο GP της Γαλλίας.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο teammate του, Stoffel Vandoorne, έμειναν εκτός διαδικασίας μόλις από το Q1, στις θέσεις 16 και 18 αντίστοιχα, με τη Βρετανική ομάδα να βιώνει τις χειρότερες κατατακτήριες της σεζόν μέχρι και σήμερα.

Όταν ρωτήθηκε πως αισθάνεται, αφού κερδίσει τον αγώνα του Le Mans, να αποκλείεται μόλις από το Q1 στο GP της Γαλλίας, ο ίδιος σχολίασε: «Τίποτα, κανονικότητα, κανονικότητα. Σε προσωπικό επίπεδο προσπαθώ να κάνω ό,τι είναι δυνατόν. Πιστεύω είμαι ο μόνος ο οποίος κερδίζει 8-0 εναντίον του πρωταθλητή στο GP3, στο GP2 και σε όλες τις κατηγορίες που αγωνίστηκε.

«Αυτή είναι η F1. Χρειάζεσαι το σωστό πακέτο και το σωστό μέρος. Οι τελευταίοι αγώνες δεν ήταν καλοί για εμάς, μα εν μέσω όλης αυτής της καταστροφής είμαστε έβδομοι στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, οπότε θα πρέπει να κάνουμε κάτι καλά».

Αναφερόμενος στην προσπάθεια της ομάδας του μέχρι τώρα στο Circuit Paul Ricard, ανέφερε: «Ήμασταν αρκετά εντάξει την Παρασκευή και ο τελευταίος γύρος ήταν αρκετά καλός, αλλά ποτέ δεν ξέρουμε πόσο γρήγορες είναι οι άλλες ομάδες. Σήμερα είχαμε αυτές τις δυσκολίες.

«Οι τέσσερις γύροι ήταν καλοί, δυο δέκατα καλύτεροι από του Teammate μου, ο οποίος έχει κερδίσει αρκετούς αγώνες εδώ, οπότε έτσι είναι».

Τέλος ο Ισπανός μιλώντας για τις προσδοκίες του από τον αγώνα την Κυριακή δήλωσε: «Το ίδιο όπως και στους τελευταίους αγώνες. Ένα τραίνο μονοθεσίων όλη την Κυριακή. Αυτοί που βρίσκονται στην pole θα είναι ταχύτεροι, θα ξεκινήσουν μπροστά και θα απομακρυνθούν. Οι δεύτεροι θα εκκινήσουν δεύτεροι και θα απομακρυνθούν. Οι τρίτοι θα εκκινήσουν τρίτοι και θα απομακρυνθούν.

«Ο καιρός θα μπορούσε να παίξει τον σημαντικότερο ρόλο. Αν βρέξει όπως το πρωί ή αν υπάρξουν αλλαγές στις συνθήκες, πιθανώς να είναι ένας πιο χαοτικός αγώνας. Αν δεν βρέξει, θα είναι περισσότερο περίπλοκο να προσπεράσεις».

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

GP Γαλλίας - Κατατακτήριες: Επιστροφή στις pole για τον Hamilton

Next Article

Hamilton - Υπήρχαν περιθώρια βελτίωσης

Related Posts