Καταστροφή με τριπλή αστοχία για την M-Sport

M-Sport Tanak

Δραματικό ήταν το ξεκίνημα του Rally Μεξικού για την ομάδα της M-Sport, καθώς μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών στην πρώτη χωμάτινη ειδική του αγώνα εγκατέλειψαν και τα τρία αυτοκίνητα της ομάδας.

Η επιστροφή του WRC στις σκληρές ειδικές του Μεξικού αποτέλεσε έναν πονοκέφαλο για τις τρεις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας του παγκοσμίου πρωταθλήματος και η M-Sport ήταν αυτή που υπέφερε περισσότερο, έχοντας μία καταστροφική έναρξη από την πρώτη ειδική της ημέρας.

Πιο συγκεκριμένα, στη μέση της περίφημης διαδρομής El Chocolate, ο Ott Tanak είδε το turbo του Puma WRC να αστοχεί και τον ίδιο να χάνει πάνω από επτάμισι λεπτά, σταματώντας δύο φορές για να προσπαθήσει να επιδιορθώσει τη ζημιά και να αφήσει τα ταχύτερα αυτοκίνητα που περνούσαν πίσω του. Ο Tanak συνέχισε τον αγώνα και θα προσπαθήσει να επιστρέψει στο service park, αλλά έχει χάσει ήδη τεράστιο έδαφος από τους πρωτοπόρους του Rally.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Pierre-Louis Loubet βγήκε ελάχιστα εκτός πορείας σε μία κλειστή δεξιά στροφή, χτύπησε σοβαρά το εμπρός δεξιά μέρος του αυτοκινήτου κι έμεινε ακινητοποιημένος στην άκρη της ειδικής, ανήμπορος να κάνει οτιδήποτε άλλο εκτός από το να επιστρέψει πρόωρα στο Service Park.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σχεδόν ταυτόχρονα και λίγο πιο πίσω στην ειδική, το τρίτο Puma WRC που παίρνει μέρος στον αγώνα με τον Ιορδάνη Σερδερίδη στο τιμόνι βρέθηκε ανάποδα στην ειδική, μετά από κάποια έξοδο που είχε. Ως αποτέλεσμα η ειδική διακόπηκε μέχρι να απομακρυνθεί το τρίτο τραυματισμένο Puma, ολοκληρώνοντας έτσι ένα εφιαλτικό ξεκίνημα για την βρετανική ομάδα.

O επικεφαλής της ομάδας, Rich Millener, προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους της τριπλής αστοχίας, όμως δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευσή του για την δραματική εξέλιξη που χτύπησε την M-Sport. Αναλυτικότερα δήλωσε:

«Δεν θα μπορούσε να πάει χειρότερα για εμάς. Είναι ένα από τα πιο σκληρά ράλι και δεν έχουμε βρεθεί εδώ τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω πως έχουμε ένα τεχνικό θέμα για τον Ott και δύο εξόδους για τα άλλα αυτοκίνητα, πιθανώς από χτυπήματα σε πέτρες ή από ζημιές στα αυτοκίνητα. Είναι μία καταστροφή, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά.

«Θέλουμε να συνεχίσει ο Ott αλλά είναι δύσκολο να ξέρουμε που είμαστε αυτή τη στιγμή. Σε τέτοια ράλι έχουμε την επιβίωση του ισχυρότερου και είμαστε μόλις στην πρώτη χωμάτινη ειδική του αγώνα. Στο μυαλό μας έχουμε το πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στην καλύτερη δυνατή θέση, αλλά είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε αποφάσεις, χωρίς να έχουμε πληροφορίες, εκτός από αυτά που είδαμε στην τηλεόραση.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Verstappen

GP Σαουδικής Αραβίας - FP1: Verstappen παρόντος

Next Article
Verstappen FP2

GP Σαουδικής Αραβίας - FP2: Verstappen μπροστά, Alonso κοντά

Related Posts