Ο επικεφαλής της Dorna, Carmelo Ezpeleta ανέφερε πως η Dorna θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει πως όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος του MotoGP θα διεξαχθούν κανονικά, ενώ τόνισε ότι η φετινή σεζόν θα ολοκληρωθεί.

Ο Ezpeleta κλήθηκε να μιλήσει για την ακύρωση του πρώτου Grand Prix της χρονιάς στο Κατάρ και την αναβολή του δεύτερου στο Βιετνάμ, εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού Sars-Cov-2 και της ασθένειας Covid-19 που προκαλεί.

Έτσι προχώρησε σε επίσημη δήλωση, στην οποία ανέφερε: «Είχαμε στενές επαφές με τις αρχές στο Κατάρ για να γνωρίζουμε ακριβώς τι θα κάνουμε. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η κατάσταση άλλαξε δραματικά.

«Αρχικά δεν φάνηκε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά αργότερα την Κυριακή λάβαμε ενημέρωση πως λόγω της κατάστασης στην Ιταλία και στον υπόλοιπο κόσμο, όσοι έχουν ιταλική υπηκοότητα ή κατοικούν στην Ιταλία θα χρειαστεί να υπάρχει βεβαιότητα πως δεν έχουν βρεθεί στην Ιταλία για 14 ημέρες.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν τους αποκλείστηκε η είσοδος στην χώρα αλλά θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Φυσικά αυτό δεν είναι πιθανό για τους ανθρώπους μας, οπότε οδηγηθήκαμε στην ακύρωση του αγώνα.

«Επίσης μιλούσαμε με τους ανθρώπους στην Ταϊλάνδη και μας ενημέρωσαν ότι το πρωί της Δευτέρας, θα είχαν μία συνάντηση. Δεν έχει να κάνει με τους Ιταλούς ή με μια οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα που πήγαινε στην Ταϊλάνδη, αλλά αποφάσισαν να ακυρώσουν όλα τα μεγάλα γεγονότα που έχουν σημαντικό αριθμό θεατών.

«Είναι διαφορετική η κατάσταση από αυτή του Κατάρ, για αυτό αποφασίσαμε να αναβάλλουμε το Grand Prix και να προσπαθήσουμε να βρούμε μία ημερομηνία στο τέλος της χρονιάς για να πραγματοποιήσουμε τον αγώνα.»

Παρόλα αυτά ο Ezpeleta ήταν καθησυχαστικός για την κανονική τέλεση των υπόλοιπων αγώνων του πρωταθλήματος. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του πως: «Θα υπάρχει σίγουρα η σεζόν του 2020 στο MotoGP. Θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε και θα είμαστε σε εγρήγορση γιατί η κατάσταση αλλάζει καθημερινά, όμως θέλουμε να πραγματοποιήσουμε όλους τους αγώνες το 2020.»

Ταυτόχρονα οι υπεύθυνοι για τον αγώνα της Αργεντινής εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνουν πως περιμένουν την κανονική διεξαγωγή του αγώνα στις 19 Απριλίου, ενώ για την ώρα δεν υπάρχει κάποια απόφαση ούτε για τον τρίτο αγώνα της χρονιάς στο Circuit of the Americas στις 5 Απριλίου.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X