Κοντά σε ανανέωση με την Toyota ο Tanak

Όλα δείχνουν ότι ο Ott Tanak είναι κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του με την Toyota, και μάλιστα επιθυμεί το μέλλον να οριστικοποιηθεί σύντομα.

Ο Tanak έφυγε από την M-Sport με το τέλος του 2017 και πήγε στην Toyota, όπου από την πρώτη χρονιά διεκδίκησε τον τίτλο των οδηγών, ενώ κέρδισαν και το πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Φέτος ηγείται στην βαθμολογία των οδηγών και οδεύει προς τον πρώτο του τίτλο.

Για τον Εσθονό υπήρξε ενδιαφέρον και από την M-Sport αλλά και την Hyundai, αλλά όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει στην Toyota.

«Συζητάμε και αρκετά σοβαρά. Είναι ακόμα όλα ανοιχτά, αλλά ελπίζω να βρούμε μία λύση,» δήλωσε ο Tanak.

«Θα ήθελα να πάρω μία απόφαση σύντομα. έχουν γίνει πολλές συζητήσεις αυτή την εβδομάδα και θα ήταν ωραίο να το έχουμε τελειώσει κοντά στην Γερμανία.»

Από την μεριά του ο αγωνιστικός διευθυντής της Toyota, Tommi Makinen, δηλώνει αισιόδοξος για την παραμονή του Tanak στην ομάδα του:

«Αν το έβλεπα από την μεριά του οδηγού, το πακέτο της Toyota είναι αρκετά ασφαλές γι’αυτόν. Έχει τόσο καλή σχέση με το αυτοκίνητο και δεν χρειάζεται να μάθει κάτι καινούργιο.

«Ξέρει ακριβός πώς να οδηγεί σε όλες τις συνθήκες. Όταν μπαίνεις σε ένα νέο αυτοκίνητο πρέπει να τα μάθεις όλα από την αρχή, δεν γίνεται να το κάνει αυτό κατευθείαν, πάντα χρειάζεται χρόνος για να μάθεις το αμάξι και να πας γρήγορα –  τώρα απλά συγκεντρώνεσαι στο να κάνεις την δουλειά σου.

«Γενικότερα, το να μείνει με εμάς είναι ο καλύτερος τρόπος να έχει εγγυημένη επιτυχία.»

Πηγή: autosport/motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify