Κοντά σε ανανέωση των συμβολαίων τους με την F1 η Monza και το Silverstone

Ευχάριστα είναι τα νέα για δύο ιστορικά σιρκουί της F1, αφού τόσο η Monza, όσο και το Silverstone αναμένεται να ανανεώσουν τις ισχύουσες συμφωνίες τους με τη Liberty Media, εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στο πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Monza, το τωρινό συμβόλαιο έληγε φέτος, όμως η θέληση της Liberty να κρατήσει τα πλέον ιστορικά GP στα «σπίτια» τους έκαναν τα πράγματα πιο εύκολα στις διαπραγματεύσεις με το ACI (την ιταλική ομοσπονδία αυτοκινήτου).

Σήμερα, Τρίτη 30/4, υπήρξε μία «γενική συμφωνία», όπως μεταδίδεται από το Motosportweek.com, και οι συζητήσεις αφορούν 5ετή επέκταση του ισχύοντος συμβολαίου.

It’s staying home

Παράλληλα, μαζί με τη Monza, φαίνεται πως και η παρουσία του Silverstone στο καλεντάρι είναι σε καλό δρόμο, τουλάχιστον μέχρι το 2022, αφού το British Racing Drivers’ Club (BRDC) και η Liberty Media είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για νέα συμφωνία.

Ωστόσο, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το Silverstone να μην φιλοξενεί το μοναδικό GP στην Αγγλία, αφού η Liberty εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα να διεξαχθεί αγώνας στους δρόμους του Λονδίνου, σε μία κίνηση που μόνο έκπληξη δεν προκαλεί, αφού είναι δεδηλωμένη η θέληση των Αμερικανών να εντάξουν στο πρόγραμμα αρκετά σιρκουί πόλης.

 

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Binotto: Δεν ευθύνονται οι αναβαθμίσεις για την δυσκολία με τα ελαστικά

Next Article

Zandvoort αντί Βαρκελώνης στο πρόγραμμα του 2020

Related Posts