Κοντά σε συμφωνία Porsche και Red Bull

Porsche
Porsche LMDh, Barcelona (E) Test

Πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία για χρήση των νέων μονάδων ισχύος μετά το 2026 βρίσκονται Porsche και Red Bull, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Η είσοδος του VW Group στην Formula 1 με την εφαρμογή των νέων κανονισμών αποτελεί διακαή πόθο των ιθύνοντων του σπορ, με τους ανθρώπους της Porsche και της Audi να έχουν παρεβρεθεί στις συζητήσεις των κατασκευαστών με τη διοίκηση του πρωταθλήματος, ώστε να βοηθήσουν στην διαμόρφωση των νέων μονάδων ισχύος που θα εισαχθούν από το 2026.

Πλέον, η είσοδος αυτή είναι πιο κοντά από ποτέ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Motorsport-Total.com, η ομάδα της Red Bull βρίσκεται σε συμφωνία με την Porsche για την παροχή μονάδων ισχύος από το 2026. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το μόνο που απομένει για την ανακοίνωση της συμφωνίας είναι το ΟΚ από το διοικητικό συμβούλιο της Porsche και του VW Group.

Στην πολύ πιθανή περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές, η Porsche θα επιστρέψει στην Formula 1 ως προμηθέυτρια κινητήρων μετά από την αποτυχημένη είσοδο της για μερικούς αγώνες το 1991 με την ομάδα της Footwork. Παλαιότερα, η γερμανική εταιρεία είχε συμμετάσχει ως εργοστασιακή ομάδα, στα τέλη της δεκαετίας του ’50, κατακτώντας μία νίκη (με τον Dan Gurney το 1962 στην Γαλλία) και την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα του 1961.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Porsche είναι πολύ ενεργή στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς από την επόμενη χρονιά θα επιστρέψει στο WEC με το δικό της Hypercar, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, ενώ συμμετέχει με εργοστασιακή ομάδα και στο πρωτάθλημα της Formula E.

Σε κάθε περίπτωση, μετά από τριάντα χρόνια η επιστροφή της Porsche στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι πιο κοντά από ποτέ.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Mercedes

Παρουσιάστηκε η Mercedes W13(pics&vid)

Next Article
Hamilton

Hamilton για Άμπου Ντάμπι: Να μην το ξαναζήσει άλλος οδηγός

Related Posts