Κοντά στην ακύρωση βρέθηκε το Καταλανικό Grand Prix

O ξαφνικός και τραγικός χαμός του Luis Salom στις ελεύθερες δοκιμές της Moto 2, στο πλαίσιο του Καταλανικού Grand Prix, παραλίγο να φέρει την οριστική ακύρωση του τριημέρου, με την αντίθετη γνώμη της οικογένειας να είναι ο λόγος για τον οποίο κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Marc Marquez κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά τις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές, οι αναβάτες συναντήθηκαν με την επιτροπή ασφαλείας, το απόγευμα της Παρασκευής και συζήτησαν την ιδέα να ακυρωθεί η συνέχεια του Grand Prix.

Πιο συγκεκριμένα ο Marquez δήλωσε: «[Η ακύρωση του αγώνα] ήταν μια πιθανή εξέλιξη, ήταν η πιθανότερη μάλλον. Τότε ο Carmelo [Ezpeleta, πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Dorna], μετά από παρότρυνση μας, κάλεσε τον διευθυντή της ομάδας του Luis και εν συνεχεία την οικογένειά του.

«Προφανώς όλοι στην οικογένεια ήταν συντετριμμένοι, αλλά μας είπαν πως εάν ο Salom ήταν ζωντανός, θα ήθελε να τρέξουμε. Ήταν μια σκληρή απόφαση, αλλά νομίζω ότι δεν ήταν λανθασμένη. Ό,τι κι αν αποφασίζαμε θα ήταν το σωστό.»

Από την πλευρά τους, οι Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa επιβεβαίωσαν την συνθήκη κάτω από την οποία θα διεξαχθεί ο αυριανός αγώνας.

Ο Lorenzo δήλωσε «Μας είπαν ότι μίλησαν με τη μητέρα του Luis και εκείνη είπε πως ο Luis θα ήθελε να συνεχιστεί το τριήμερο. Έτσι αποφασίστηκε να συνεχίσουμε και πρέπει να τρέξουμε», με τον Pedrosa να προσθέτει: «Δεν θα ήμουν αντίθετος στο να ακυρωθεί. Φυσικά πρέπει να προχωρήσουμε, δεν πρέπει να μείνουμε για πολύ σε αυτό το συμβάν. Αλλά, είναι ένα τραγικό γεγονός, ειλικρινά δεν θα είχα αντίρρηση αν σταματούσαμε.»

Τέλος, ο Marquez ανέφερε για ακόμη μια φορά πως το τριήμερο θα αναβαλλόταν στην περίπτωση που δεν θα γινόντουσαν οι αλλαγές στο τελευταίο κομμάτι της πίστας, όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος Salom. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Χθες, όλοι μας συμφωνήσαμε πως, εάν δεν γίνουν κάποιες αλλαγές σε εκείνη τη στροφή, θα έπρεπε να ακυρώσουμε τον αγώνα.

«Επειδή ήδη από τα προηγούμενα χρόνια σε αυτή τη στροφή είχαμε κάποια συμβάντα και τοποθετήθηκαν ειδικές μπαριέρες, αλλά δεν περιμένεις πως όταν θα πέσεις εκεί θα χτυπήσεις τη μηχανή. Είναι όμως κάτι που τελικά έγινε. Ήμασταν τυχεροί που καταφέραμε να γίνει η αλλαγή, αλλά ομόφωνα όλοι οι αναβάτες είπαμε πως αν δεν αλλάξει κάτι, δεν θα αγωνιστούμε.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Rossi - Θέμα συζήτησης η Στροφή 12 στην Επιτροπή Ασφαλείας εδώ κι έξι χρόνια

Next Article

GP Καταλωνίας - WUP - Rossi με κέφια!

Related Posts