Ξεκινά δοκιμές με την Citroen την επόμενη εβδομάδα ο Ogier

Ο Sebastien Ogier θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα ένα τετραήμερο τεστ με την ομάδα της Citroen ενόψει 2019.

Ο Γάλλος πήρε την απόφαση να αφήσει την M-Sport και να επιστρέψει στην Citroen, υπογράφοντας συμβόλαιο 2 ετών με οψιόν ανανέωσης ακόμα ενός χρόνου.

Αυτή η κίνηση φέρνει σε μειονεκτική θέση τον Γάλλο, αφού θα πρέπει να προσαρμοστεί στο C3 WRC, και να κάνει τις αλλαγές που θέλει, αν και θα έχει την ευκαιρία να πιάσει δουλειά άμεσα.

«Θα έχω δύο ημέρες δοκιμών στο χώμα και δύο στην άσφαλτο,» δήλωσε ο Ogier. «Θα προσπαθήσω να πάρω το μέγιστο που μπορώ – μην ξεχνάτε ότι μόλις πήγα στην M-Sport είχα μόνο μιάμιση μέρα δοκιμών.

«Του χρόνου θα είναι μία μεγάλη πρόκληση επειδή όλοι οι υπόλοιποι είναι ήδη έτοιμοι – έχουν περάσει χρόνο με τα αυτοκίνητα τους και τις ομάδες τους.

«Εμείς θα χρειαστούμε λίγο χρόνο να αλλάξουμε, να προσαρμοστούμε και να φέρουμε το αμάξι στα μέτρα μας. Είναι μία μεγάλη πρόκληση, αλλά αυτό το κάνει ενδιαφέρον για εμένα.»

Από τη μεριά του, ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Pierre Budar δήλωσε ενθουσιασμένος με την επιστροφή του Ogier αλλά ξέρει ότι έχουν έναν δύσκολο δρόμο μπροστά τους:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το αποτέλεσμα του Sebastien στην Αυστραλία. 

«Είναι ωραίο που επέστρεψε σε εμάς με το #1, αλλά ξέρουμε ότι έχουμε να κάνουμε πολύ δουλειά στο αυτοκίνητο και να τα έχουμε όλα έτοιμα για την νέα σεζόν.

«Έχουμε κανονίσει μερικές δοκιμές στο χώμα στην Πορτογαλία, κι αυτό έχει να κάνει με την εξέλιξη του αυτοκινήτου, και μετά πριν τα Χριστούγεννα θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για το Μόντε Κάρλο.»

Πηγή: autosport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
7
Shares
Previous Article

Ο Alonso εκβίασε τη McLaren για να σαμποτάρει τον Hamilton το 2007

Next Article

Σκέψεις για εικονικά σικέιν από τη FIA για το WRC

Related Posts