Latvala: Κανένα πλεονέκτημα για όσους έχουν ξανατρέξει στη Νέα Ζηλανδία

GEPA pictures / Red Bull Content Pool // SI201005100071 // Usage for editorial use only //

Ο επικεφαλής της Toyota, Jari-Matti Latvala, τόνισε πρόσφατα πως δεν υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα υπέρ των οδηγών που έχουν συμμετάσχει ξανά στο Rally Νέας Ζηλανδίας, λόγω της μακροχρόνιας απουσίας του αγώνα αλλά και της εξέλιξης των αυτοκινήτων από τότε.

Τρεις οδηγοί προσγειώθηκαν εχτές στο αεροδρόμιο του Auckland γνωρίζοντας ότι έπρεπε να στρίψουν αριστερά προς την πόλη, το service park και το ξενοδοχείο τους. Οι υπόλοιποι πρέπει να προετοιμαστούν για μία περιπέτεια σε νέα μέρη.

Μόνο οι Neuville, Tanak και Ogier και έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στη Νέα Ζηλανδία. Για τους Tänak και Neuville, η διοργάνωση του 2012 ήταν η πρώτη τους φορά στην Ωκεανία. Ο Ogier δεν συμμετείχε εκείνη τη χρονιά – ούτε ο ίδιος ούτε η Volkswagen Motorsport είδαν μεγάλη αξία στην αποστολή ενός Škoda Fabia S2000 στην άλλη άκρη του κόσμου για μερικούς βαθμούς – αλλά ήταν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές το 2010, όταν έφτασε σε απόσταση αναπνοής από την νίκη.

Ο πολυνίκης Jari-Matti Latvala – επίσης παρών στον αγώνα του 2012, όταν βρισκόταν πολύ σταθερά στο επίκεντρο μιας συζήτησης για την πιθανότητα να μεταφερθεί στη Volkswagen – είπε: «Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε, δεν νομίζω ότι θα υπάρχει κανένα πλεονέκτημα από το να συμμετείχε κάποιος εδώ το 2012. Μην ξεχνάτε, τα αυτοκίνητα ήταν πολύ διαφορετικά τότε, και για μένα το μεγαλύτερο ερώτημα αυτή την εβδομάδα θα είναι η θέση εκκίνησης στο δρόμο και το πόσο θα καθαρίζουν οι διαδρομές, ιδιαίτερα στα δεύτερα περάσματα.».

Sebastien Ogier (FRA) and Julien Ingrassia (FRA) and Jari-Matti Latvala (FIN) of team Toyota Gazoo Racing celebrate on the podium after winning World Rally Championship in Monte-Carlo, Monaco on January 24, 2021 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202101240096 // Usage for editorial use only //

Υπάρχει επίσης το ερώτημα του τι μπορεί να κάνει ο Ogier στην πρώτη του εμφάνιση μετά το Rally Σαφάρι, με τον ομόσταβλό του Elfyn Evans να μην έχει καμία αμφιβολία για το πού θα βρίσκεται ο Γάλλος.

«Θα είναι μεγάλη απειλή», είπε ο Ουαλός. «Φυσικά και θα είναι. Αποτελεί μία απειλή όπου κι αν εμφανιστεί – δεν κατέχει κάποιος βιογραφικό σαν αυτόν χωρίς να αποτελεί απειλή σε όλους τους αγώνες».

Οι αναμνήσεις του Ogier από το 2010 δεν ήταν ιδανικές, για λόγους που εξηγεί παρακάτω, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι χαρούμενος που επιστρέφει στην αγωνιστική δράση.

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε: «Το Rally Νέας Ζηλανδίας είναι ένα από τα rally που ήθελα πραγματικά να κάνω φέτος. Ήμουν εκεί μια φορά στο παρελθόν, το 2010, και έχω κυρίως καλές αναμνήσεις. Ήταν ένας πολύ ανταγωνιστικός αγώνας μέχρι τις τελευταίες στροφές, όταν ένα τετακέ που έκανα στη Whaanga Coast έδωσε τη νίκη στον Jari-Matti [Latvala].

«Εκείνη τη στιγμή ήταν δύσκολο να το ξεπεράσω, αλλά ευτυχώς μπόρεσα να πετύχω την πρώτη μου νίκη στο WRC μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα [στην Πορτογαλία].

«Ο ίδιος ο αγώνας από την άλλη είναι όμορφος με μερικούς από τους καλύτερους δρόμους στον κόσμο. Μετά από αυτό το διάλειμμα δράσης δεν θα είναι εύκολο να επιστρέψω αμέσως σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς, αλλά όπως πάντα θα προσπαθήσω να παλέψω για τη νίκη και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Πηγή: DirtFish.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

WRC: Το πρόγραμμα & η τηλεοπτική κάλυψη του Rally Νέας Ζηλανδίας

Next Article

Rally Νέας Ζηλανδίας - Shakedown: Rovanpera πρώτος, ακολουθούν οι Tanak & Ogier

Related Posts