Ο Jari-Matti Latvala είναι ευχαριστημένος που επέστρεψε στην μάχη για την πρώτη θέση, μετά τις «δυσκολίες» που είχε στους προηγούμενους αγώνες της σεζόν.

Ο Φινλανδός έκανε ένα μουδιασμένο ξεκίνημα αλλά στην συνέχεια κατάφερε να βελτιωθεί και να παλέψει για τις θέσεις του βάθρου και στην συνέχεια για την νίκη, δίνοντας μία μεγάλη μάχη με τον Sebastien Ogier την τελευταία μέρα του αγώνα.

«Δεν ξεκίνησα τόσο καλά, αλλά βελτιωνόμουν βήμα-βήμα. Ήξερα ότι η μάχη με τον Seb θα πήγαινε στις ασφάλτινες ειδικές και κατάφερα να πάρω μία διαφορά πριν από το πρώτο πέρασμα αυτής. Στην πρώτη ειδική το πρωί, όλα πήγαν πραγματικά πολύ καλά. Πίεζα και προσπαθούσα, αλλά βγήκα σε ένα χαντάκι, και φοβήθηκα λίγο. Έπρεπε να οδηγήσω πιο προσεκτικά, αλλά έχασα μερικά δευτερόλεπτα.

«Πήγα στην PowerStage και έδωσα τα πάντα. Οδήγησα πραγματικά πολύ καλά. Είχαμε μία μεγάλη στιγμή, αλλά καταφέραμε να συνεχίσουμε. Ήξερα ότι στην ασφάλτινη ειδική στο Great Orme, αν μπορούσα να σημειώσω παραπλήσιο χρόνο με τον Sebastien, όλα θα γύρναγαν προς το μέρος μου. Αλλά ο Seb ήταν πιο γρήγορος, βρήκε αυτή την σπίθα του 5 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή και αυτό του έδωσε πλεονέκτημα. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Ίσως έκανα ένα μικρό λάθος επιλέγοντας 4 μεσαία και 1 χρησιμοποιημένο μαλακό ελαστικό το πρωί, έπρεπε να πάρα 4 μεσαία γιατί θα είχα καλύτερη ισορροπία και θα βοηθούσε λίγο. Αλλά, στο τέλος της ημέρας, δεν κάνει και τόσο μεγάλη διαφορά.»

Ο Φινλανδός είναι χαρούμενος που επέστρεψε στις μάχες για την πρώτη θέση, καθώς ένιωθε ότι είχε χάσει αυτή την αίσθηση του να παλεύεις για την νίκη στους προηγούμενους αγώνες της σεζόν:

«Είχα αρκετές δυσκολίες στην αρχή της σεζόν, έχασα λίγο την αίσθηση της νίκης –  τώρα επέστρεψε. Είναι εδώ. Δεν μπορούσα να πάρω την νίκη, αλλά ελπίζω αυτή η αίσθηση να παραμείνει και να παλέψουμε για τις νίκες στους δύο τελευταίους αγώνες. Έχουμε ακόμα να παλέψουμε για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.»

Όταν ρωτήθηκε για το τι θα κάνει του χρόνου, απάντησε: «Θέλω να μείνω στην Toyota, αλλά όταν το επιβεβαιώσουν, τότε θα είναι όλα καλά.»

Δείτε τι έγινε στο φετινό Rally Μ. Βρετανίας εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles