Leclerc: Δεν έχουμε την ταχύτητα για την pole

Leclerc

Με σκεπτικισμό προσεγγίζει τις δυνατότητες της Ferrari ο Charles Leclerc, εν όψει της πρεμιέρας της φετινής σεζόν και πιο συγκεκριμένα στις κατατακτήριες και τον αγώνα στο Μπαχρέιν, όντας μάλλον απαισιόδοξος.

Η πρώτη μέρα του εναρκτήριου τριημέρου της φετινής σεζόν κύλησε κάθε άλλο παρά απροβλημάτιστα για τον Leclerc, με επίκεντρο κυρίως το FP1. Στην διάρκεια της διαδικασίας αυτής, η πίσω αεροτομή της SF23 του, που αποτέλεσε μάλιστα κομμάτι των αναβαθμίσεων της Scuderia στο πλαίσιο της πρεμιέρας, πρακτικά αστόχησε καθώς παρουσίασε μεγάλες ταλαντώσεις. Το γεγονός αυτό καθήλωσε τον Μονεγάσκο στα pit για σημαντικό διάστημα, θέτοντας εμπόδια στο πρόγραμμα δοκιμών του.

Το χαμένο έδαφος αναπληρώθηκε στην δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, με τον Leclerc να καταφέρνει να γράψει σειρά χρονομετρημένων περασμάτων και να πετυχαίνει να βρεθεί στην τέταρτη θέση της κατάταξης. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πολύ κοντά στις δύο Red Bull και τον αεικίνητο Fernando Alonso, ο οδηγός της Scuderia παρουσιάστηκε με διάθεση πεσιμιστική στις δηλώσεις του.

Ο Leclerc θα μπορούσαμε να πούμε πως έθεσε τον τόνο για την συνέχεια του τριημέρου, επισημαίνοντας την υπεροχή της Red Bull αφενός, αφετέρου την διαδικασία βελτιώσεων στην οποία βρίσκεται ο ίδιος από κοινού με την ομάδα του, ώστε να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που υφίστανται την δεδομένη στιγμή. Τα ζητήματα αυτά περικλείονται γύρω από την έλλειψη πρόσφυσης του πίσω άξονα, που συνεπακόλουθα επηρεάζει την συμπεριφορά του στα κλειστά και αργά κομμάτια.

Αναλυτικά όσα επεσήμανε ο Charles Leclerc:

«Δεν πιστεύω πως έχουμε την απαιτούμενη απόδοση για την pole position. Εντούτοις θα είμαστε μέσα στο παιχνίδι. Οποτεδήποτε έχουμε αγώνες που είναι κάπως πιο δύσκολοι για εμάς, θα πρέπει να δηλώνουμε το παρόν και να διεκδικούμε κάθε ευκαιρία που μας παρουσιάζεται. Επομένως αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Η αίσθηση που έχω από το μονοθέσιο είναι καλύτερη από την αντίστοιχη που είχα στην διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης. Από την δική μου πλευρά στις δοκιμές υπήρχε ασυνέπεια, καθ’ ότι δοκιμάζαμε πολλά διαφορετικά πράγματα. Άρα δεν είχα τον απαιτούμενο χρόνο να φέρω το μονοθέσιο προς τις δικές μου προτιμήσεις, κάτι που έπραξα σήμερα και πιστεύω πως πήγε αρκετά καλά. 

«Φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται ξανά όσα πιστεύαμε, η Red Bull είναι αρκετά μπροστά από οποιονδήποτε άλλο, ενώ πολύ δυνατή μοιάζει και η Aston Martin. Ας περιμένουμε να δούμε όμως. Προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθούμε στην ομάδα μας και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κάτι σε απόδοση, ελπίζοντας ότι θα έχουμε καλές κατατακτήριες δοκιμές αύριο.»

Δείτε την ανασκόπηση των δύο περιόδων ελεύθερων δοκιμών του GP του Mπαχρέιν, από την ομάδα του TotalRacing.gr:

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Alonso

Alonso: Νιώθω πολύ καλά με το μονοθέσιο

Next Article

Πρώιμες συζητήσεις Red Bull με McLaren για παροχή κινητήρων από το 2026

Related Posts