Ο Charles Leclerc δήλωσε έκπληκτος με τον γύρο που του χάρισε την pole position στο Grand Prix της Σιγκαπούρης καθώς πίστεψε πως θα μπορούσε να έχει καταλήξει στον τοίχο δύο με τρεις φορές.

Ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari πήρε την τρίτη του διαδοχική pole position, και την 5η της καριέρας του, κάνοντας έναν «τρελό γύρο» στο τέλος της διαδικασίας των κατατακτηρίων δοκιμών, και φυσικά είναι χαρούμενος για την επίδοση του.

«Ήταν ένας αρκετά τρελός γύρος, » δήλωσε ο Leclerc. «Στον πρώτο γύρο έχασα χρόνο, επειδή ξεκίνησα αρκετά κοντά στον Lewis, και έχασε χρόνο στο δεύτερο κομμάτι, οπότε είχα αρκετή πίεση για να αποδώσω στην δεύτερη προσπάθεια.

«Έδωσα τα πάντα, υπήρξαν αρκετά λάθη, έχασε το μονοθέσιο αρκετές φορές και πίστεψα πως πήγαινα στον τοίχο τουλάχιστον δύο ή τρεις φορές σε αυτόν τον γύρο. Αλλά ένιωθα απίστευτα. Το μονοθέσιο ήταν εξαιρετικό.

«Η Παρασκευή ήταν μία αρκετά δύσκολη ημέρα για μένα, έτσι το να είμαι εδώ με την pole position με κάνει να νιώθω πραγματικά φανταστικά.

«Έχω πραγματικά εκπλαγεί γιατί ξέραμε ότι έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω αλλά δεν περιμέναμε να είμαστε μπροστά από τις Mercedes και τις Red Bull.

«Είναι πραγματικά μία μεγάλη έκπληξη για την ομάδα αλλά αποδεικνύει το πόσο καλή δουλειά έκαναν στο εργοστάσιο αλλά και εδώ, έτσι τους ευχαριστώ για την pole και αυτή η pole είναι δικιά τους.»

Ο ίδιος, μάλιστα, ξαφνιάστηκε και με το γεγονός ότι παρά τα λάθη του δεν έχασε παραπάνω χρόνο.

«Νομίζω ότι όταν χάνεις το μονοθέσιο δεν ξέρεις πραγματικά πως γίνεται αλλά έρχεται ενστικτωδώς.

«Νομίζω ήταν οι στροφές 3 και 11, εκεί είχα μεγάλες ‘στιγμές’.

«Ξαφνιάστηκα αρκετά που δεν έχασα τόσο πολύ χρόνο χάνοντας τόσο πολύ το μονοθέσιο, αλλά όλα μετά από εκεί κύλισαν ομαλά και πίεζα στο όριο. Υπήρχε αρκετή ένταση μέσα στο μονοθέσιο, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος,» πρόσθεσε ο Leclerc.

Πηγή: motorsportweek.com

Δείτε τι έγινε στις κατατακτήριες του GP Σιγκαπούρης εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles