Ο Charles Leclerc απέφυγε να μιλήσει εκτενώς για το team order της Ferrari στο Κινεζικό GP, τονίζοντας πως θέλει να μάθει ακριβώς τι συνέβη και πάρθηκε αυτή η απόφαση.

Στο πρώτο μέρος του αγώνα, η Ferrari ζήτησε από τον Leclerc να αφήσει τον Vettel να περάσει, αφού ο Γερμανός εκείνη τη στιγμή είχε καλύτερο ρυθμό.

Αυτό όμως κατέστρεψε τον αγώνα του Μονεγάσκου, αφήνοντάς τον ευάλωτο στον Verstappen, που τελικά μετά τα pit stops τον πέρασε.

Ο ίδιος δήλωσε μετά τον αγώνα:

«Η εκκίνηση ήταν πολύ καλή, αλλά μετά το πρώτο stint ήταν κάπως περίπλοκο. Προφανώς φαντάζομαι ότι έχετε δει στην τηλεόραση τι έγινε με τον Seb.

«Χρειάζεται να καταλάβω πλήρως τι έγινε, να έχω μια ολοκληρωμένη εικόνα, να μιλήσω με τους μηχανικούς και να καταλάβω την απόφαση αυτή. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι υπάρχει μια εξήγηση για αυτή την απόφαση κι ότι εγώ θα την κατανοήσω.

«Αλλά πρώτα χρειάζεται να δω τα δεδομένα και να μιλήσω με τους μηχανικούς προτού κάνω κάποιο ανόητο σχόλιο επ’ αυτού.

«Σε κάθε περίπτωση, αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Δεν ήταν ένας καλός αγώνας για μένα, ούτε φυσικά ένα τριήμερο στο οποίο οδήγησα όπως ήθελα.

Στις κατατακτήριες όλα πήγαν καλά, αλλά στις ελεύθερες δοκιμές και στην προετοιμασία για τον αγώνα, δεν είχα τα απαραίτητα χιλιόμετρα και τους γύρους με πολλά καύσιμα που χρειάζονται. Συνολικά δεν ήταν μια καλή ημέρα, αλλά θα επιστρέψουμε ακόμη πιο δυνατοί.»

Πηγή: motorsportweek.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles