Λίγο πριν την έξοδο από το WRC το Rally Πολωνίας

Το Rally Πολωνίας φαίνεται να μην βρίσκεται στο καλεντάρι του WRC το 2018, μετά από τα θέματα ασφαλείας που προέκυψαν στον φετινό αγώνα.

Ο αγώνας της Πολωνίας είχε πάρει κίτρινη κάρτα από την FIA το 2015 αφού δεν μπορούσε να κοντρολάρει τους θεατές. Επίσης φέτος υπήρχαν αναφορές ότι θεατές οδηγούσαν τα αυτοκίνητα τους μέσα στην ειδική ενώ αυτή δεν είχε τελειώσει, ενώ και ένα πυροσβεστικό όχημα μπήκε μέσα σε μία ειδική και συναντήθηκε με ένα αγωνιστικό.

Ο υπεύθυνος της FIA για το WRC, Jarmo Mahonen, δήλωσε στο Motorsport.com«Υπήρξαν μερικά θέματα ασφαλείας κατά την διάρκεια του rally και πρέπει να τα διερευνήσουμε τώρα και να βγάλουμε τις αποφάσεις μας.

«Το συμβάν με το πυροσβεστικό όχημα εξετάζεται από τις τοπικές αρχές, δεν είχε να κάνει με το rally. Αλλά πως μπορεί να γίνει αυτό; Η πληροφορίες μου αναφέρουν ότι παραλίγο να πατήσει έναν αστυνομικό…

«Είμαστε τυχεροί που δεν έγινε τίποτα, αλλά αυτό δεν αρμόζει στα rally.»

Αυτό που ακούγεται έντονα είναι πως ήδη γίνεται η προσπάθεια να βρεθεί το rally που θα αντικαταστήσει τον Πολωνικό αγώνα.

Αλλά ο υπεύθυνος τύπου του Rally Πολωνίας, Andrzej Borowczyk, δήλωσε ότι θα ήταν άδικο να κρίνουν τον αγώνα από το περιστατικό με το πυροσβεστικό όχημα.

«Αυτό ήταν ανθρώπινο λάθος,» δήλωσε. «Υπήρχε αστυνομία εκεί, υπήρχε και μία μπαριέρα και αυτός ο χαζός πήγε ευθεία – δεν ξέρω τι σκεφτόταν.

«Ο οδηγός του αγωνιστικού έστειλε πληροφορίες στον αλυτάρχη, αλλά δεν έκανε παράπονα. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι αυτό το σημείο δεν ήταν προστατευμένη. Ο πυροσβέστης ήταν από εδώ, είχε εμπλακεί με το rally πιο παλιά – δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Ήταν ένα χαζό ανθρώπινο λάθος. 

«Μπορώ σίγουρα να πω, αν κάνουμε ένα λάθος μπορεί ο κόσμος να πει: ‘ΟΚ, κάνατε ένα μεγάλο λάθος.’ Αλλά δεν είναι έτσι αυτή την φορά, αλλά και τι μπορούμε να κάνουμε;»

Στο τέλος της χρονιάς οι διοργανωτές του Rally Πολωνίας θα έχουν συνάντηση με την FIA, και ελπίζουν να παραμείνουν στο WRC:

«Κοιτάξτε τις εικόνες και τον κόσμο που υπάρχει. Το Rally Πολωνίας φέρνει κάτι το ιδιαίτερο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψει.»

Το συμβάν με το πυροσβεστικό όχημα:

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση με τη FIA για Cosworth κι Aston Martin, με φόντο την είσοδο στην F1

Next Article

O Matton μιλά για τον Meeke, τον Lefebvre και το C3 WRC

Related Posts