Ο Jorge Lorenzo δεν θεωρεί τον εαυτό του ένα από τα φαβορί για το πρωτάθλημα, καθώς δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία από την νέα του μοτοσυκλέτα.

Ο Lorenzo δοκίμασε την RC213V μόνο στις δοκιμές της Βαλένθια μετά το τέλος της περσινής σεζόν, αφού στις δοκιμές στην πίστα της Sepang που τελείωσαν χθες δεν μπόρεσε να λάβει μέρος εξαιτίας του τραυματισμού στο αριστερό του χέρι.

Φαβορί για τίτλο πιστεύει ότι αποτελούν οι Marc Marquez, Andrea Dovizioso, Valentino Rossi αλλά και ο Maverick Vinales.

«Πάντα λέω ότι στο MotoGP όλα είναι πιθανά, αλλά σίγουρα θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και πρέπει να καταλάβουμε που υστερούμε αυτή την στιγμή,» δήλωσε στο Motogp.com, όταν ρωτήθηκε για το αν μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο.

«Περιορισμοί, δεν νομίζω εξαιτίας της έλλειψης ταχύτητας, έλλειψη ταλέντου, έλλειψη κινήτρου ή έλλειψη σκληρής δουλειάς – έχει να κάνει με την εμπειρία.

«Τρεις ή τέσσερις ημέρες δοκιμών, δεν είναι αρκετές για να μάθεις τέλεια την μοτοσυκλέτα και τα πράγματα δεν πρόκειται να είναι εύκολα. Επίσης ξέροντας τους πρόσφατους τραυματισμούς μου. Επομένως, σίγουρα θα δυσκολευτούμε λίγο στο Κατάρ και στους επόμενους δύο με τρεις αγώνες.

«Νομίζω ότι στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την μοτοσυκλέτα, να είμαστε σε ανταγωνιστικό επίπεδο, να μπορούμε να είμαστε γρήγοροι. Αν μπορούμε να κερδίζουμε αγώνες, ωραία, και ποιος ξέρει, αν κάτι είναι πολύ καλύτερο από αυτό που περιμένουμε, θα μπορέσουμε επίσης να παλέψουμε για τον τίτλο.

«Αλλά αυτή την στιγμή δεν είμαι στα φαβορί.

«Υπάρχουν άλλοι αναβάτες, όπως για παράδειγμα ο Marc, προφανώς, αυτός είναι το φαβορί, που θέλει και πρέπει να παλέψει για τον τίτλο μαζί με τους Dovizioso και τον Rossi – ήταν πάντα εκεί και ξέρει την μοτοσυκλέτα – και ο Vinales για παράδειγμα.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles