Λυπημένος με τη φυγή του Raikkonen o Vettel

Την λύπη του για την φυγή του Kimi Raikkonen από την Ferrari εξέφρασε ο Sebastian Vettel, που τόνισε πως ο Φινλανδός ήταν ο καλύτερος teammate που είχε στην καριέρα του.

Βρισκόμενος στην Ferrari από το 2015 ο Vettel βρήκε τον Raikkonen στην ομάδα και με αυτόν μοιράστηκαν τα μονοθέσια της ιταλικής ομάδας μέχρι και την φετινή σεζόν.

Ο Φινλανδός όμως θα αποχωρήσει από το Maranello το 2019, με τον Charles Leclerc να τον αντικαθιστά στο τιμόνι της Scuderia. Μιλώντας για τη σχέση τους, με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές, ο Vettel σχολίασε πως ο Raikkonen ήταν ο καλύτερος teammate που είχε στην καριέρα του, ενώ τόνισε πως είναι αρκετά λυπημένος με την φυγή του.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Φυσικά κι ήταν ο καλύτερος teammate που έχω δουλέψει μαζί του. Προφανώς και μπορείς να κρίνεις κάποιον από τα νούμερα και τα αποτελέσματα, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό.

«Πιο σημαντικό είναι να υπάρχει σεβασμός ανάμεσα στους teammates και το να μην υπάρχουν μαλακίες ανάμεσα στους 2 μας. Με τον Kimi δεν έχει γίνει τίποτα από την αρχή και δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει μέχρι το τέλος.

«Είναι φυσικά μια μεγάλη ευκαιρία για τον Charles, αλλά επίσης είναι λυπηρό το ότι ο Kimi δεν θα είναι εκεί πια, γιατί πιστεύω πως τα πάμε πολύ καλά, ακόμη κι αν οι χαρακτήρες μας είναι διαφορετικοί. Έχουμε απόλυτο σεβασμό ο ένας για τον άλλον.»

“Δεν σκέφτομαι ακόμη το 2019”

Στη συνέχεια ο Vettel αναφέρθηκε και στις συνέπειες που θα έχει ο ερχομός του Leclerc: «Προφανώς θα είναι μια αλλαγή, αλλά δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι. Προσωπικά έχω επικεντρωθεί στους επόμενους αγώνες, παρά στην επόμενη χρονιά.

«Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για εκείνον, βρίσκεται στο πρόγραμμα νέων οδηγών για πολλά χρόνια, οπότε είναι καλό να διαπιστώνεις ότι υπάρχει αυτή η πρόοδος. Αλλά για την ώρα δεν σκέφτομαι το 2019.»

Τέλος ο Vettel ρωτήθηκε για το γεγονός πως ο Leclerc είναι ο νεότερος οδηγός της Ferrari για πάνω από 50 χρόνια, με τον ίδιο να δηλώνει πως η ηλικία δεν παίζει κάποιο ρόλο:

«Εάν είσαι ταχύς και ταλαντούχος, δεν έχει νόημα η ηλικία. Όσο γρήγορος είσαι μικρός, τόσο είσαι και μεγάλος. Ο Kimi είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, το αντίθετο, αλλά με το ίδιο συμπέρασμα.

«[ο Leclerc] Αξίζει να είναι στην F1 κι είναι καλό που ένας τόσο νέος οδηγός θα πάρει μια τέτοια ευκαιρία σε μια τόσο μεγάλη ομάδα, οπότε θα δούμε. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, θα δουλέψουμε μαζί σαν ομάδα. Αλλά για τώρα αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό, θα είναι από την επόμενη χρονιά.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

Υπεύθυνος MotoGP

Τις ημέρες, είμαι φοιτητής στα Ψηφιακά Συστήματα του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Τις νύχτες ίσως θα βλέπω κάποιο σπορ ή κάποια σειρά στην τηλεόραση. Τις ημέρες και τις νύχτες, παρακοουθώ τα όσα γίνονται σε 2 ή 4 τροχούς.