Ο επικεφαλής της Toyota Tommi Makinen τόνισε πως τόσο ο Kris Meeke, όσο και ο Jari-Matti Latvala ξέχασαν τις οδηγίες που τους είχε δώσει πριν το Rally Φινλανδίας.

Τα Toyota Yaris WRC βρίσκονταν στις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης στο Rally Φινλανδίας, αλλά στην 14η ειδική οι δύο από τους τρεις οδηγούς της ομάδας είχαν προβλήματα.

Στην έξοδο μιας δεξιάς στροφή είχε βγει μία αρκετά μεγάλη πέτρα στον δρόμο, την οποία χτύπησαν και οι δύο, με τον Meeke να εγκαταλείπει, και τον Latvala να έχει κλατάρισμα.

Και οι δύο μέχρι εκείνο το σημείο είχαν παρόμοιο ρυθμό με τον Tanak, και πίεζαν για την πρωτιά.

«Νομίζω ότι και ο Jari-Matti αλλά και o Kris ξέχασαν ποιος ήταν ο στόχος γι’ αυτόν τον αγώνα,» δήλωσε αργότερα ο Makinen.

«Είχαμε ένα μίτινγκ πριν τον αγώνα, συζητήσαμε μερικά πράγματα και είπαμε: ‘μην προσπαθήσετε να ακολουθήσετε τον Ott. Οδηγήστε στον δικό σας ρυθμό και συγκεντρωθείτε σε αυτό’.

«Αλλά όταν βάζουν το κράνος και μπαίνουν σε μία τόσο μεγάλη μάχη, ξεχνούν τα πάντα. Στην ερώτηση στο τι συνέβη, και οι δύο σκεφτόντουσαν ‘ο Ott ήταν τόσο γρήγορος’… και ξέχασαν τον δικό τους ρυθμό,» πρόσθεσε ο Makinen.

«Με κάποιο τρόπο έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους. Όσο έχει αυτοσυγκέντρωση και έχεις εστιάσει στο που πηγαίνεις όλα πηγαίνουν καλά – κάνοντας αυτό είσαι αρκετά πιο γρήγορος χωρίς να ρισκάρεις.

«Δυστυχώς, αυτό δεν γίνεται πρώτη φορά φέτος. Τι να κάνουμε; Πως να του το πούμε, ξανά και ξανά και ξανά, και να τους εμπιστευτούμε ότι θα το θυμηθούν.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X