Mark Webber: O Vettel θα μείνει εκτός για μία σεζόν

Την πεποίθησή του ότι ο Sebastian Vettel θα κάνει ένα διάλειμμα από την Formula 1 για μια σεζόν, εξέφρασε ο πρώην teammate του στην Red Bull, Mark Webber.

Ο πάλαι ποτέ ομόσταυλος του Γερμανού, έδωσε την δική του εκδοχή σχετικά με το μέλλον του 4 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. Παρ’ ότι η αντιπαλότητα τους την περίοδο της συνύπαρξης τους τόσο στο περιβάλλον της ομάδας, όσο και στις πίστες, υπήρξε μνημειώδης, η αλληλοεκτίμηση του ενός για τον άλλο δεν εξαλείφθηκε ποτέ. Ο Αυστραλός τοποθετήθηκε σχετικά με το τι πιστεύει ότι θα κάνει ο Vettel στο άμεσο μέλλον:

«Θεωρώ ότι θα μείνει εκτός για έναν χρόνο, ελπίζω για όλους μας πως θα μπορέσει να αναζωογονηθεί και επιστρέψει στο πνεύμα της επιθυμίας να ανταγωνίζεται στις πρώτες θέσεις ξανά. Για εμένα προσωπικά όσο πέρναγε ο καιρός γινόταν όλο και πιο δύσκολο. Μετά τα 35 το να κερδίζεις αυτό το δέκατο του δευτερολέπτου γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο, για αυτό πρέπει να είσαι πιο θαρραλέος σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Όπως και να έχει όμως γίνεται δύσκολο.»

«Ήθελα να σκέφτομαι πώς όταν ξεκινάς να κοιτάς το ρολόι σου, το κίνητρο υποχωρεί σταδιακά κατά την διάρκεια των briefing και των διαδικασιών της ομάδας, και τότε δεν γίνεται να απαιτείς από τους ανθρώπους γύρω σου να κάνουν το κάτι παραπάνω για εσένα. Μπορείς να το κάνεις όταν είσαι πεινασμένος για επιτυχίες, ενθουσιώδης, πειθαρχημένος, όταν γίνεσαι ένα με την ομάδα και έχετε τον ίδιο στόχο. Αν ωστόσο δεν προσπαθείς στο μέγιστο, δεν γίνεται να μοιράζεσαι την ίδια επιθυμία με τους μηχανικούς σου».

Ο Webber απέδωσε μέρος της ευθύνης και στην ίδια την Ferrari, τονίζοντας ότι απαιτείται όλα τα κομμάτια μιας ομάδας να λειτουργούν άρτια προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτονται εν γένει:

«Γνωρίζοντας το πώς δουλεύει ο Seb, στο 110%, αφιερώνει πολύ χρόνο και προσπάθεια σε αυτό που κάνει, και το ίδιο αναμένει και από εκείνους που συνεργάζεται. Όταν βρισκόταν ο Michael Schumacher εκεί, μαζί του βρίσκονταν ο Rory Byrne, o Jean Todt, o Ross Brawn, ένα πολύ καλό μείγμα κουλτούρας όταν ο Michael κυριαρχούσε. Δεν κατηγορώ ευθέως τους Ιταλούς, απλά λέω ότι ακόμα και όταν ήταν ενωμένοι ως ομάδα δεν κατάφερναν να αποδώσουν. Έτσι λοιπόν κάτω από αυτές τις συνθήκες ο Seb ξέμεινε κυριολεκτικά από υπομονή.

«Και τότε έρχεται ο Leclerc, όντας ξεκάθαρα γρήγορος, γεμάτος ενέργεια, όρεξη και άγνοια κινδύνου. Η άγνοια κινδύνου είναι σπουδαίο στοιχείο σε αυτές τις περιπτώσεις, μπαίνεις μέσα και τα δίνεις όλα, διότι δεν γνωρίζεις κάτι διαφορετικό να κάνεις. Ο Seb βρίσκεται αρκετό καιρό εκεί, προσπαθώντας να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά. Χωρίς αμφιβολία είχε ορισμένες σπουδαίες στιγμές στην Ferrari, θεωρώ ότι θα τους λείψει.

«Επιπλέον θα τους λείψει και η εμπειρία του, ο Leclerc μπορεί να είναι οδηγός πρώτης κλάσης, όμως σε σύντομο χρονικό διάστημα η εμπειρία ενός τέτοιου οδηγού θα εκλείπει από την ομάδα. Είναι ξεκάθαρο πως όταν σηκώνεται το πρωί, δεν έχει το κίνητρο να οδηγήσει για την Ferrari και αυτό είναι ένα ζήτημα ».

Πηγή: Autosport.com

 

 

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Πιο κοντά στη Formula 1 η πίστα της Imola

Next Article

F1: Όλο και πιθανότερη η προσθήκη του Portimao στο πρόγραμμα

Related Posts