Η πρόοδος του Max Verstappen τον έχει τοποθετήσει σε μια καλύτερη θέση όσον αφορά την επίδοσή του σε σχέση με τον Daniel Ricciardo και στις κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα, σύμφωνα με τον σύμβουλο της Red Bull, Helmut Marko.

Οι δύο οδηγοί ήταν σε μέσες άκρες ίσοι όσο έτρεχαν για λογαριασμό των Αυστριακών, ακόμα και αν ο Verstappen είχε μια καλύτερη σεζόν συνολικά το 2018. Είχε τον ίδιο αριθμό θετικών αποτελεσμάτων με τον Ricciardo, μετρώντας δύο νίκες, αλλά βρέθηκε και άλλες εννέα φορές στο βάθρο, κάτι που τον καθιστά ως «ξεκάθαρα» καλύτερο οδηγό, σύμφωνα με τον Marko:

«Υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα», δήλωσε στο Motorsport.com. «Σε ρυθμό κατατακτήριων, η διαφορά από τον Ricciardo είναι μεγαλύτερη. Στον αγώνα είναι επίσης λίγο ταχύτερος.

«Το περίεργο είναι ότι ο Max κάποιες φορές γλιστρά περισσότερο, αλλά καταφέρνει να κρατά τα ελαστικά ζωντανά. Σε αυτό έχει εξελιχθεί. Όταν είχε έρθει σε εμάς, δεν ήταν έτσι ακόμα.

«Στην δεύτερη χρονιά [το 2017], η επίδοση του Ricciardo έπεσε λίγο, αλλά το αναγνώρισε και τότε δούλεψε έντονα στην φυσική του κατάσταση και σε άλλα πράγματα πάνω του, οπότε πλησίασε τον Verstappen και πάλι. Αλλά στο δεύτερο μισό του 2018 ο Verstappen τον έχει ξεκάθαρα αφήσει πίσω του.»

Ο Marko πρόσθεσε ότι η Red Bull «θρηνεί» τον Ricciardo, γιατί πίεζε τον Verstappen εντός πίστας και για τον τρόπο που συνεργάζονταν έξω από αυτήν. Παρόλα αυτά, πιστεύει ότι ο Verstappen απέδειξε το 2018 ότι είχε εξελιχθεί σε έναν ισχυρότερο οδηγό με μια τρομακτική φήμη.

Ο Verstappen ολοκλήρωσε την σεζόν στην τέταρτη θέση, μπροστά από τον Valtteri Bottas, αλλά θα μπορούσε να βρεθεί και στην τρίτη μπροστά από τον Kimi Raikkonen, εάν δεν είχε εμπλακεί στο ατύχημα του Grand Prix Βραζιλίας με τον Esteban Ocon.

Το καλύτερο αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα στην σύντομη μέχρι στιγμής καριέρα του Ολλανδού χαρακτηρίστηκε από μια αναστροφή του κακού ξεκινήματος του 2018, αφού στους πρώτους αγώνες είχε εμπλακεί σε συμβάντα που κατέστρεψαν των αγώνα διαφόρων οδηγών, αλλά και του ίδιου, έχοντας συγκρουστεί με τους Lewis Hamilton, Sebastian Vettel και Daniel Ricciardo.

Επίσης, είχε εγκαταλείψει από προσωπικό του λάθος κατά την διάρκεια του FP3 στο Grand Prix του Μονακό.

Ο Helmut Marko τοποθετήθηκε σχετικά:

«Το βασικά προβλήματα ήταν μια κάποια έλλειψη ελέγχου και ανυπομονησία. Το συμπέρασμα είναι ότι ο Verstappen είναι αρκετά γρήγορος [για τις ανάγκες της ομάδας]. Δεν χρειάζεται να αποδεικνύει συνεχώς ότι είναι ο γρηγορότερος. Δεν το χρειάζεται αυτό. Έχει ήδη την φήμη ότι σε μια μονομαχία θα ήταν καλύτερο να μην τα βάλεις μαζί του.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles