Ο Marc Marquez θεωρεί πως Ducati και Yamaha είναι πολύ μπροστά από τη Honda μέχρι στιγμής, ενώ καλεί την ομάδα του να βρει λύσεις ενόψει της νέας σεζόν.

Στις χειμερινές δοκιμές, η Yamaha έχει εμφανιστεί πολύ πιο δυνατή σε σχέση με το πώς έκλεισε το 2018, ενώ και η Ducati παρουσιάζει σημαντική βελτίωση, βάζοντας τη Honda «στα σχοινιά» μέχρι τώρα.

Αυτό επεσήμανε μετά το τέλος της πρώτης μέρας δοκιμών στο Losail ο Marquez:

«Είχαμε κάποια θέματα με το σετάπ, πρέπει να δουλέψουμε για να καταλάβουμε τι συνέβη, γιατί οι αναβάτες των Ducati και Yamaha είναι πολύ μπροστά από εμάς.

«Είναι αλήθεια ότι σε αυτή την πίστα συνήθως δυσκολευόμαστε, και είναι γεγονός ότι έχουμε δύο μέρες ακόμα, αλλά πρέπει να δουλέψουμε με διαφορετικό τρόπο για τους πλησιάσουμε.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να κατανοούμε πράγματα. Ξεκινήσαμε με το σετάπ από τη Sepang, και φαίνεται πως δεν ταιριάζει εδώ.

«Δεν είχαμε χρόνο να το αλλάξουμε, γιατί είχαμε τρεις ώρες, οπότε δεν αλλάξαμε τίποτα.»

Παρόλα αυτά, ο Ισπανός τόνισε πως πλέον μπορεί να οδηγεί όπως θέλει, μετά την επέμβαση στον ώμο του:

«Τώρα οδηγώ φυσιολογικά, πιο κοντά στο στιλ μου. Στη Μαλαισία, ήμουν πολύ ήπιος. Τώρα έχω περισσότερη δύναμη, και πάλι όχι όπως πέρυσι, αλλά πλησιάζω σε αυτό.

«Σε σύγκριση με το τεστ στη Μαλαισία, κάναμε ένα μεγάλο βήμα. Νιώθω ακόμα λίγο πόνο σε κάποια σημεία, αλλά έχω δύναμη κι αυτό είναι σημαντικό.»

Βέβαια, ο ίδιος δεν θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αν και πιστεύει πως αυτό δεν δίνει κάποιο πλεονέκτημα στους αντιπάλους του:

«Μπορώ να πω πως, σε αυτό το θέμα, δεν θα έχουν πλεονέκτημα. Μετά θα δούμε, σήμερα νιώθω καλύτερα, αλλά είμαι πίσω σε χρόνο. Σε δύο εβδομάδες, πιστεύω πως δεν θα είμαι στο 100%, αλλά θα κοντεύω.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles