Marquez: Είχα πολύ έντονα συναισθήματα μετά τον αγώνα

Ο Marc Marquez ξέσπασε σε λυγμούς όταν επέστρεψε στα pits μετά το τέλος του αγώνα στο Πορτιμάο, δείχνοντας τα συναισθήματά που είχε κατά την επιτυχημένη, όπως την χαρακτήρισε, επιστροφή του στην ενεργό δράση.

Μετά από εννέα μήνες αποχής και σχεδόν ενάμιση χρόνο μακριά από τον προηγούμενο του τερματισμό σε αγώνα του MotoGP, o Marquez τερμάτισε στην έβδομη θέση τον αγώνα για το Πορτογαλικό Grand Prix. Αμέσως μετά, κατά την επιστροφή του στο γκαράζ της ομάδας, ξέσπασε σε λυγμούς, μην μπορώντας να διαχειριστεί τα συναισθήματά του.

Αυτό επιβεβαίωσε λίγο αργότερα, στην προγραμματισμένη του συνάντηση με τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, όπου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είχα πολλά συναισθήματα μετά το τέλος του αγώνα. Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που δεν εκφράζει τα συναισθήματά του, αλλά όταν έφτασα στο box με όλους τους μηχανικούς, ξέσπασα και δεν μπορούσα να τα ελέγξω.

«Πέρασα πάρα πολύ καιρό, ονειρευόμενος τη σημερινή μέρα, να τερματίσω έναν αγώνα του MotoGP και ήταν το μεγαλύτερο βήμα για την αποκατάστασή μου, την επιστροφή μου στη δράση και γενικότερα στην αίσθηση ότι ήμουν ένας αναβάτης του MotoGP. Αυτό ήταν το όνειρό μου και το εκπλήρωσα σήμερα.

«Όταν έφτασα στα pits ήμουν εξουθενωμένος και δεν είχα πολλά να δώσω ακόμη. Μπορεί αυτή η έκρηξη συναισθημάτων να μην ήταν ελεγχόμενη, αλλά τελικώς ήταν ένα πολύ όμορφο συναίσθημα.»

Ο Marquez γνώρισε την αποθέωση των εκπροσώπων τύπου που σταμάτησαν την συνέντευξη, χαρίζοντας στον Ισπανό ένα standing ovation, ενώ αναφέρθηκε και στον αγώνα, καθώς και στην κατάσταση του χεριού του κατά τη διάρκειά του:

«Στους πρώτους γύρους δυσκολεύτηκα περισσότερο γιατί δεν ήμουν άνετος. Δεν είχα ρυθμό, δεν είχα τον απόλυτο έλεγχο της μοτοσυκλέτας και όλοι άρχισαν να με προσπερνούν.

«Μετά κατάφερα να ηρεμήσω, να απομακρυνθώ από τις μάχες και να βρω τον ρυθμό μου. Την στιγμή που τον βρήκα, κατάφερα να τον αυξάνω σε κάθε γύρο κι έκανα τον καλύτερό μου γύρο στο τέλος. Εκεί μπόρεσα να μειώσω τη διαφορά από τον Espargaro, αλλά το σώμα μου, μου είπε ότι μέχρι εδώ αντέχει. Στους τελευταίους έξι γύρους απλά καθόμουν στη μοτοσυκλέτα και προσπαθούσα να τελειώσω τον αγώνα. Το σημαντικό είναι ότι τα κατάφερα.

«Το ότι τελειώσαμε τον αγώνα μόλις 13 δευτερόλεπτα πίσω από τον Quartararo, κάτι που είναι απίστευτο. Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον, θα εξαρτηθεί από την κάθε πίστα, γιατί στους τελευταίους γύρους δεν μπορούσα να οδηγήσω όπως ήθελα, δεν μπορούσα να ακουμπήσω τον αγκώνα στην άσφαλτο.

«Είχαμε μιλήσει με τους γιατρούς πριν τον αγώνα και είχαμε πει ότι η προπόνηση στο σπίτι έπρεπε να είναι μικρότερη, ειδικά πριν τους αγώνες. Τώρα ανάμεσα στους αγώνες, δεν μπορώ να οδηγήσω κάποια μοτοσυκλέτα, αλλά να κάνω γυμναστική για 3 ή 4 ημέρες το πολύ.

«Δεν θα μπορώ να κάνω βάρη γιατί μπορεί το οστό να έχει αποκατασταθεί πλήρως, όμως δεν μπορούμε να βάλουμε όση δύναμη θέλουμε σε αυτό και πρέπει να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, προοδευτικά. Ελπίζω να είμαι σε καλύτερη κατάσταση στον επόμενο αγώνα, αλλά θα πρέπει να ακολουθώ στενά τις οδηγίες των γιατρών.

«Έχω ελάχιστες ευκαιρίες να οδηγήσω μία μοτοσυκλέτα του MotoGP και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να τις χαραμίσω. Πρέπει όμως να είμαι σε καλή κατάσταση στους ελέγχους κι ο επόμενος θα είναι μετά την Χερέθ, οπότε πρέπει να είμαι προσεκτικός.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Άλλαξε γνώμη ο Russell, δεν είδε ευθύνη Bottas

Next Article

Το διεθνές Historic Acropolis Regularity Rally επιστρέφει

Related Posts