Marquez για τραυματισμό Martin: Η αδρεναλίνη είναι το καλύτερο παυσίπονο

Add us as preferred source
Marquez, GP Μαλαισίας, Martin, MotoGP, 2026

Ο Marc Marquez περιμένει τον Jorge Martin να είναι ανταγωνιστικός στο Grand Prix Μαλαισίας, παρά το κάταγμα στον καρπό του, με τους δύο αναβάτες να συνεχίζουν τη μάχη για τον τίτλο του MotoGP.

Ο Jorge Martin πήρε το «πράσινο φως» από τους γιατρούς για να συμμετάσχει στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στη Sepang, μόλις λίγες ημέρες μετά τον τραυματισμό του στο Sprint του Phillip Island. Ο Ισπανός της Aprilia υπέστη κάταγμα στον καρπό έπειτα από πτώση κατά τη διάρκεια της μάχης του με τον Marquez, με τη διαφορά τους στη βαθμολογία να βρίσκεται πλέον στους 10 βαθμούς.

Παρά τον τραυματισμό, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος δεν θεωρεί ότι ο αντίπαλός του θα έχει σημαντικό μειονέκτημα στην πίστα. Όπως εξήγησε, τα αυστηρότερα ιατρικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια διασφαλίζουν ότι ένας αναβάτης που κρίνεται ικανός να αγωνιστεί μπορεί να οδηγήσει με ασφάλεια.

«Πιστεύω ότι, με τα νέα πρωτόκολλα που εφαρμόζουμε μετά τον τραυματισμό μου στη Jerez, αν τον κρίνουν ικανό να οδηγήσει, σημαίνει ότι μπορεί να το κάνει. Και αν μπορεί να οδηγήσει, θα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, γιατί η αδρεναλίνη είναι το καλύτερο παυσίπονο», δήλωσε ο Marquez.

Ο Ισπανός της Ducati εμφανίστηκε ακόμη πιο κατηγορηματικός όταν ρωτήθηκε για την ταχύτητα του Martin, τονίζοντας ότι δεν αμφιβάλλει για την ανταγωνιστικότητά του, εφόσον καταφέρει να βρεθεί στην πίστα.

«Δεν είμαι απλώς σίγουρος ότι θα είναι γρήγορος, είμαι βέβαιος. Αυτό δεν αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσω τη δουλειά μου, αλλά σίγουρα θα πιέσω στο μέγιστο», πρόσθεσε.

Η μάχη του τίτλου και το ψυχολογικό πλεονέκτημα

Ο Marquez καλωσόρισε επίσης την προσπάθεια του Martin να επιστρέψει άμεσα στη δράση, αναγνωρίζοντας ότι η παρουσία του είναι σημαντική για τη μάχη του πρωταθλήματος.

«Φυσικά, για τη μάχη του τίτλου είναι καλύτερο να βρίσκεται εκεί ο Jorge. Χαίρομαι που θα τον δούμε στην πίστα», ανέφερε.

Η μεταξύ τους αναμέτρηση στο Phillip Island είχε καθοριστική σημασία για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ο Martin έδειξε ικανός να διεκδικήσει τη νίκη στο Sprint, όμως η πτώση του επέτρεψε στον Marquez να επικρατήσει και να περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Latest Podcast Undercut · E51 · 26/10/2026 · 61 min

The Undercut Redux #51: Η κούπα του δικαίου

Μπορεί η κατάκτηση του τίτλου να μην ήρθε για τον Kimi Antonelli στο Τέξας, όμως ο Ιταλός έχει αγκαλιάσει τον παγκόσμιο τίτλο και το κάνει,…

Add us as preferred source on Google News

Follow TotalRacing on Google News so you never miss an article.

Related Posts