Με αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος ο Alonso στη Suzuka

GP MALESIA F1/2016 – KUALA LUMPUR 30/09/2016 © FOTO STUDIO COLOMBO PER PIRELLI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)

O Fernando Alonso θα έχει στη διάθεσή του μία αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος της Honda για το Ιαπωνικό Grand Prix, μετά από τις δοκιμές που έκανε στη Μαλαισία και φάνηκε πως απέδωσε τα αναμενόμενα.

Ο Ισπανός δοκίμασε τη νέα μονάδα ισχύος -η οποία συμπεριλαμβάνει ένα πιο ελαφρύ μπλοκ κινητήρα και ανανεωμένη εξάτμιση για καλύτερη απόδοση- κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών στη Sepang. Για αυτήν την αναβάθμιση, η Honda ξόδεψε δύο tokens.

Η ιαπωνική εταιρία ήθελε να ελέγξει αν οι αλλαγές θα απέδιδαν τα αναμενόμενα -χωρίς να επηρεάζεται η αξιοπιστία- και για αυτό εξέτασε σε βάθος τα δεδομένα από τους γύρους που έγραψε ο Alonso.

Και με τα αποτελέσματα αυτής της ανάλυσης να είναι θετικά, η Honda επιβεβαίωσε πως ο Ισπανός θα έχει την νέα μονάδα ισχύος από την Ιαπωνία μέχρι και το τέλος της σεζόν.

Από την άλλη μεριά, ο teammate του Jenson Button θα παραμείνει με την παλιά εκδοχή προς ώρας, με τη Honda να μην θέλει να πάρει ποινή θέσεων για τον εντός έδρας αγώνα της.

Παρόλα αυτά, είναι πιθανό ο Button να έχει την αναβαθμισμένη μονάδα ισχύος στο Austin, κάτι που σημαίνει ότι θα πάρει εκεί ποινή για αλλαγή κινητήρα.

Η απόφαση θα παρθεί την εβδομάδα πριν τον αγώνα στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Verstappen - Αν ήταν άλλος, εκτός από τον teammate μου, θα τον έβγαζα εκτός πίστας

Next Article

Πόσο καλά γνωρίζετε το Grand Prix Ιαπωνίας; (quiz)

Related Posts