Με αναβαθμίσεις η Ferrari στη Ρωσία

Η Ferrari επισπεύδει τις προσπάθειες της για να μπορέσει να κατακτήσει την πρώτη νίκη της σεζόν, φέρνοντας στην Ρωσία αναβαθμίσεις, τόσο στην εμπρός αεροτομή όσο και στον κινητήρα.

Με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδος, James Allison, να επιστρέφει σε φουλ ρυθμούς στο Maranello μετά τον θάνατο της γυναίκας του, η ιταλική ομάδα πιέζει πολύ για να κάνει το κάτι παραπάνω και να φτάσει σε απόδοση την Μercedes.

Σύμφωνα με το Motorsport.com, η Ferrari θα φέρει για τον αγώνα της Ρωσίας νέα εμπρός αεροτομή και αναβαθμίσεις στον κινητήρα της για τους Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen.

Oι αναβαθμίσεις στην μονάδα ισχύος της SF16-H, έχουν ως στόχο να επιλύσουν τις αδυναμίες που υπήρχαν στην κινητήρια μονάδα της Ιταλικής ομάδας στους πρώτους τρεις αγώνες της σεζόν. Έτσι, τρία ακόμα διαθέσιμα tokens θα χρειαστούν για να γίνει αυτή η βελτίωση.

Η τροποποίηση που θα γίνει στην μονάδα ισχύος, θα αυξήσει το ρυθμό συμπίεσης μέσα στον κύλινδρο – κάτι το οποίο θα αυξήσει την ροή καυσαερίων και θα βοηθήσει το turbo να αποδώσει καλύτερα.

Η ομάδα ελπίζει πως αυτές οι αλλαγές δεν θα αυξήσουν μόνο την ιπποδύναμη, αλλά θα βελτιώσουν την αποδοτικότητα του συστήματος ανάκτησης ενέργειας, το οποίο χρειαζόταν βελτιώσεις προκειμένου οι Ιταλοί να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.

Oι αλλαγές στον κινητήρα σημαίνουν ότι ο Raikkonen θα χρησιμοποήσει την δεύτερη από τις πέντε διαθέσιμες μονάδες ισχύος, ενώ ο Vettel θα χρησιμοποιήσει την τρίτη.

Ενώ μια τέτοια κατάσταση είναι ακραία καθώς βρισκόμαστε στον τέταρτο αγώνα της σεζόν, πηγές από την Ferrari αναφέρουν ότι η χρησιμοποίηση των παλαιών μονάδων ισχύος μπορεί να γίνει σε αγώνες όπως το Moνακο και η Σιγκαπούρη, όπου η δύναμη του κινητήρα δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Το MotoGP έρχεται στο TotalF1.gr!

Next Article

Abiteboul - Η Red Bull εκτέθηκε στο θέμα του κινητήρα

Related Posts