Με αναβαθμισμένο κινητήρα στη Γαλλία η Honda

Τη δεύτερη αναβάθμιση στον φετινό της κινητήρα θα εισάγει η Honda, πριν τη συμπλήρωση των μισών Grand Prix του πρωταθλήματος.

Ο Spec 3 κινητήρας της ιαπωνικής εταιρείας αποτελεί ένα βήμα μπροστά τόσο από άποψη ιπποδύναμης, αλλά δεν θα προσφέρει τρομερά οφέλη σε αυτόν τον τομέα.

Σύμφωνα με τη Honda, η νέα μονάδα ισχύος δεν έρχεται για να λύσει προβλήματα αξιοπιστίας, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο νέο turbo.

Παρόλα αυτά, είναι ενδιαφέρον το γεγονός πως, τη στιγμή που οι περισσότεροι κατασκευαστές αλλάζουν κινητήρες στον 14ο αγώνα (κοντά στο Ρωσικό Grand Prix), η Honda επέλεξε να αλλάξει ήδη δύο φορές spec μέχρι τον 8ο αγώνα.

Το νέο μοτέρ θα φέρουν στη Γαλλία οι δύο οδηγοί της Red Bull και ο Daniil Kvyat, ο οποίος θα πάρει και ποινές για αυτήν την αλλαγή.

Ο τεχνικός διευθυντής της Honda, Toyoharu Tanabe, δήλωσε σχετικά:

«Στην Spec 3 μονάδα ισχύος έχουμε αναβαθμίσει το turbo χάρη στα δεδομένα και την τεχνολογία που έχει ο τομέας που αφορά την αεροδυναμική του πίσω μέρους.

«Στο εργοστάσιο είδαμε μία αύξηση στην ιπποδύναμη σε σχέση με την προηγούμενη PU, αλλά γνωρίζουμε πως ακόμα δεν έχουμε φτάσει τους κατασκευαστές που ηγούνται του πρωταθλήματος.

«Αλλά είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και θα συνεχίσουμε την εξέλιξη καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς, βασιζόμενοι στους πόρους όλης της εταιρείας.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
37
Shares
Previous Article

F1: Το πρόγραμμα του Grand Prix Γαλλίας

Next Article

Long Form: Grand Prix ΗΠΑ 2005 - Η μελανή σελίδα στην ιστορία της σύγχρονης Formula 1

Related Posts