Με αρκετές αναβαθμίσεις η McLaren στο Μονακό

Η McLaren αποκάλυψε πως θα φέρει το δεύτερο μέρος του μεγάλου πακέτου αναβαθμίσεων της στο GP του Μονακό το ερχόμενο Σ/Κ.

Τα ενθαρρυντικά σημάδια από τις αναβαθμίσεις που έφερε η ομάδα στο Ισπανικό GP έχουν δώσει κίνητο στους Βρετανούς να συνεχίσουν με την ίδια ζέση και για το επόμενο αγωνιστικό τριήμερο.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier σε δηλώσεις του στο Motorsport.com τόνισε πως η δουλειά που κάνει η ομάδα στα παρασκήνια επιτέλους έφερε καρπούς, και πως το Μονακό θα είναι ένα ακόμη βήμα μπροστά:

«Έχουμε χτίσει την ομάδα από την αρχή και τώρα βλέπουμε πως όλα λειτουργούν πάρα πολύ καλά. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα. Σε σχέση με τα προηγούμενα είναι απίστευτα. 

«Στην Ισπανία φέραμε νέα εμπρός πτέρυγα, νέο αμάξωμα, νέο πάτωμα και νέα πίσω πτέρυγα που έχουν σχέση με τις μετρήσεις μας κατά 95% . Με τους νέους κανονισμούς φέτος υπάρχουν μεγάλα κέρδη κάθε φορά που δουλεύουμε στην αεροδυναμική σήραγγα ή στο CFD. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κερδίοσυμε σε αυτά τα δύο.

«Επομένως, ό,τι είχαμε στο μονοθέσιο (στη Βαρκελώνη) ήταν το πρώτο μέρος του πακέτου μας, ενώ το δεύτερο θα παρουσιαστεί στο Μονακό. Έχει επιτρέψει σε εμάς και στον Fernando να μπούμε στο group των ”μεσαίων” και αυτό δεν είναι στην φαντασία μας.»

Aν και οι ελπίδες του Alonso για τους πρώτους βαθμούς στην Ισπανία μετά από τις πολύ καλές κατατακτήριες εξανεμίστηκαν με την επαφή με τον Massa στη Στροφή 2, η ομάδα πιστεύει πως πλέον οι τερματισμοί μέσα στην πρώτη δεκάδα είναι εφικτοί:

«Δεν είναι ελπίδα – γνωρίζουμε πως σε πίστες που η δύναμη του κινητήρα παίζει μικρότερο ρόλο μπορούμε να βρισκόμαστε στους βαθμούς. Αυτό είναι. Δεν αγωνιζόμαστε για να είμαστε 7οι όμως. Αυτό είπα και στον Mansour Ojjeh [μέτοχος της McLaren] το Σάββατο.

«Ενθουσιάστηκε με τις κατατακτήριες, και ειδικά αν βλέπεις ζωντανά την τηλεμετρία, μπορείς να δεις που έχανε και που κέρδιζε ο Alonso, οπότε ίσως για 3 δευτερόλεπτα λες πως ‘ναι, ένα ακόμη βήμα επετεύχθη!’

«Η επόμενη σκέψη όμως είναι πως ήταν απλά μια 7η θέση. Δεν υπάρχει λόγος για να ενθουσιαστείς τόσο πολύ.»

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles