Με νέα μονάδα ισχύος το 2017 η Renault

PALMER Jolyon (gbr) Renault F1 RS.16 driver Renault Sport F1 team action during the 2016 Formula One World Championship, Mexico Grand Prix from october 27 to 30 in Mexico – Photo Francois Flamand / DPPI

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Motorsport.com, η Renault ετοιμάζει μία ολοκαίνουρια μονάδα ισχύος για το 2017, καθώς αποφασίστηκε πως δεν θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την τωρινή.

Η ομάδα του Enstone βελτιώθηκε σημαντικά φέτος στον τομέα του κινητήρα, μετά από ένα αρκετά δύσκολο 2015.

Έχοντας πλέον πλήρη συμμετοχή στο σπορ ως εργοστασιακή ομάδα και με δύο νίκες με τη Red Bull φέτος, η Renault πιστεύει πως έχει τη δυναμική να παλέψει για κάτι καλύτερο στο μέλλον.

Και σε αυτό το πλαίσιο αποφάσισε να κατασκευάσει μία μονάδα ισχύος από την αρχή ενόψει 2017, καθώς θεωρεί πως αυτή του 2014 έφτασε στο όριό της.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Fred Vassuer δήλωσε στο Motorsport.com: «Έρχονται σημαντικές αναβαθμίσεις. Θα έχουμε μία εντελώς νέα μονάδα ισχύος του χρόνου.

«Θα είναι 100% καινούρια. Η παλιά δεν μπορούσε να βελτιωθεί περαιτέρω. Έπρεπε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα και το κάναμε. Μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά και όπως τα περιμέναμε.»

Όταν ρωτήθηκε για το αν η Renault σκοπεύει να μιμηθεί τη Mercedes, η οποία διαθέτει ξεχωριστή τουρμπίνα και κομπρέσορα, ο Vasseur απάντησε: «Είναι ένα concept της Renault… Πιστεύω πως δεν χρειάζεται να μιμηθούμε άλλους στο θέμα του κινητήρα.

«Βελτιωθήκαμε αρκετά τους τελευταίους 8 μήνες και, αν θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, πρέπει να αλλάξουμε κάπως το concept.»

Τέλος, ο Γάλλος φρονεί πως η γαλλική εταιρία μπορεί να επαναλάβει το φετινό βήμα προς τα εμπρός και να κλείσει ακόμα περισσότερο την διαφορά από τη Mercedes.

«Βελτιωθήκαμε το χειμώνα, ανάμεσα στο Spec A και το Spec B,» είπε. «Μπορούμε να περιμένουμε να συμβεί το ίδιο και του χρόνου και κατά τη διάρκεια της σεζόν.

«Όταν πήραμε τις αποφάσεις για το project, ήμασταν στο τέλος του παλαιού concept· το να κάνουμε ακόμα ένα βήμα προϋποθέτει να κάνουμε αλλαγές στο concept.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Νιώθει έτοιμος να παλέψει για το πρωτάθλημα ο Verstappen

Next Article

Παρών στην συνέντευξη Τύπου των οδηγών ο Whiting

Related Posts