Ο οργανισμός Codacons, που υποστηρίζει τα δικαιώματα των καταναλωτών στην Ιταλία απειλεί με νομικές κυρώσεις και κατάσχεση του μονοθεσίου την Ferrari.

Το Mission Winnow ανήκει στην εταιρία καπνού Philip Morris International, με την ίδια να διατρανώνει ότι το συγκεκριμένο brand δεν έχει να κάνει με την προώθηση προϊόντων καπνού.

Σύμφωνα με την Codacons, το logo αυτό, επιτρέπει στην Ferrari να καταστρατηγεί την απαγόρευση για την προώθηση προϊόντων καπνού στην Ευρώπη και σε κάποιες άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν, υποστηρίζουν ότι έχουν την στήριξη του Υπουργού Υγείας της Ιταλίας. Επίσης ο πρόεδρος της Codacons, Carlo Rienzi δηλώνει ότι θέλει το υγειονομικό σώμα της Ιταλικής αστυνομίας να κατάσχει την SF1000:

«Θα ξεκινήσουμε μία δικαστική μάχη με τη Ferrari,» δήλωσε ο πρόεδρος της Codacons, Carlo Rienzi, «και θα ζητήσουμε από το NAS (Nuclei Antisofisticazione e Sanita) να κατασχέσει το μονοθέσιο SF1000 που παρουσιάστηκε στη Ρέτζιο Εμίλια.»

Μάλιστα, αναφέρει πως το Υπουργείο Υγείας της χώρας στηρίζει την προσπάθεια:

«Η άποψη του Υπουργείου είναι πως ‘το brand της Mission Winnow, όπως αυτό χρησιμοποιείται στη Formula 1, οδηγεί, μέσα από συνδέσμους στο ομώνυμο site, σε μία όχι άμεση προώθηση ενός σημαντικού κατασκευαστή τσιγάρων και προϊόντων καπνού.»

Πηγή: racefans.net

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles